WRM-examens ook in avonduren

Per 1 januari 2017 kunnen studenten hun WRM theorie-examens ook op zogenaamde centrale toetsmomenten (laten) boeken. Centrale toetsmomenten zijn examendagen waarop IBKI verschillende soorten examens gecombineerd afneemt. Tot voor kort was dit nog niet mogelijk voor WRM-examens. Dat is nu veranderd.

IBKI
IBKI biedt deze mogelijkheid aan vanuit de centraal gelegen vestiging in Nieuwegein. Het is daarmee een aanvulling op de gebruikelijke WRM theorie-examendagen.

Meer flexibiliteit
Studenten kunnen hierdoor kiezen uit meer mogelijke examendata. Met de openstelling van de centrale toetsmomenten voor het reserveren van WRM theorie-examens wordt het voor studenten ook mogelijk om het theorie-examen in de avonduren af te leggen.

“Hopelijk kortere wachttijden”
Ook wij zijn erg blij met deze verandering en wel om twee redenen: “De eerste reden is dat we merken dat het aantal aanmeldingen stijgt en er vanuit onze studenten al langere tijd behoefte is aan extra examenmogelijkheden. In het verleden hebben we dit al eens kenbaar gemaakt bij het IBKI. Dit is dan ook een mooie eerste stap om te voorkomen dat de wachttijden nog verder oplopen. Een tweede reden is dat onze studenten nu de kans hebben om ook in de avonduren examen te doen. Hierdoor hoeven ze niet langer meer verlof op te nemen wanneer ze hun studie naast hun huidige baan volgen”.