Waarom staat niet iedere rijschool bovenaan op Google?

Om te beginnen kan er natuurlijk maar een bovenaan staan. Dit zal de website zijn die op dat moment het meest geoptimaliseerd is voor het betreffende zoekwoord of de zoekwoordcombinatie. Google werkt met een algoritme dat voortdurend wordt aangepast en dat niet openbaar is, dus er is geen waterdichte manier om jouw site altijd bovenaan te krijgen. Toch zijn er wel zaken om rekening mee te houden.

Search engine optimalisatie (SEO)
Kies voor een content management systeem dat SEO ondersteunt. Zo’n systeem zal je bij elke post aangeven hoe goed je scoort op SEO-gebied. Daarbij wordt met van alles rekening gehouden. De leesbaarheid en originaliteit van de tekst, komt een bepaald zoekwoord (focus trefwoord) niet te weinig maar ook niet te vaak voor, de structuur van de tekst. Zorg dat je bericht een goede titel krijgt (heading tag, kop 1), en bij langere berichten tussenkopjes (kop 2). Een goed systeem zal je per pagina aangeven wat je wel en niet goed hebt gedaan.

Hou je content bij
Het is belangrijk dat je regelmatig je website updatet. Een statische website zakt gegarandeerd naar de onderste regionen van de Google ranking. Je hoeft niet meteen een heel blog bij te houden, maar het regelmatig posten van korte berichten, die je eventueel meteen doorplaatst naar verschillende social media, is zeker lonend. Schroom niet om daar een leuke foto bij te plaatsen, dat spreekt meer aan.

Tweerichtingsverkeer
Het voordeel van het plaatsen van berichten op je site is dat je er reacties op kunt krijgen, mits je die toestaat natuurlijk. Maar dat is zeker het overwegen waard, want dat vindt Google leuk. Hoe meer reacties, hoe meer je site leeft en dat helpt je omhoog in de ranking. Het kost je wat tijd om dat allemaal door te nemen en te reageren, maar als dat weer nieuwe reacties uitlokt moet je dat zeker doen. Een goede tip om het tweerichtingsverkeer te stimuleren is het stellen van een vraag aan je lezers. Of vraag of zij een vraag aan jou hebben.

Backlinks
Tot slot is het een goed idee om te zorgen voor links. Je kunt intern verwijzen naar andere pagina’s op je website en extern naar andere relevante sites. Vraag ook aan andere sites om naar jou te linken. Daarbij is relevantie wel van belang, jullie moeten iets met elkaar te maken hebben. Anders heeft Google er geen boodschap aan. Omschrijf in de link ook waar je naar verwijst. “Klik hier” vindt Google niet interessant. En we willen Google wel te vriend houden natuurlijk.