Van filiaalleider naar eigen rijschool

Op RijschoolVandaag is gisteren een artikel verschenen over Erik van de Weg (42) die in 2015 bij ons begon met zijn opleiding tot Rijinstructeur. Voorheen werkte Erik als filiaalleider bij Bo-rent verhuur toen hij besloot dat het tijd werd voor wat anders. Hij nam ontslag, haalde zijn WRM-bevoegdheidspas en is onlangs gestart met zijn eigen rijschool ‘RijGoedWeg’. Inmiddels druppelen de eerste leerlingen binnen.

Dag Erik, kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben Erik van der Weg (42), getrouwd met mijn lieve vrouw Alette en samen wonen we in Winschoten. Voor ik deze stap zette was ik als filiaalleider werkzaam bij een Bo-rent vestiging in Winschoten. Ik vond dat het tijd was voor wat anders en wilde heel graag een beroep uitoefenen waarin ik meer met mensen kon gaan werken. Daarnaast is autorijden altijd al een grote passie voor mij geweest en deze passie wilde ik graag delen met anderen. Zodoende koos ik ervoor om een opleiding tot rijinstructeur te volgen.”

Waar heb je de opleiding tot rijinstructeur gevolgd?
“Ik heb met meerdere opleiders contact gehad om informatie in te winnen over de opleiding en de mogelijkheden daarin. De meeste opleiders bieden echter alleen klassikale dag- of avondopleiding aan, maar dat was voor mij simpelweg niet te combineren met mijn baan. Ik zag dat De VerkeersAcademie ook een e-learning variant aanbood en dat was perfect. Je moet wel veel discipline bezitten, maar dat was voor mij geen probleem.”

Waarom heb je gekozen voor een eigen rijschool?
“Ik had altijd al de droom om een eigen bedrijf te beginnen en nu zag ik mijn kans. Na het afronden van mijn stage en het laatste examen heb ik mezelf meteen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daarna begon ik met de voorbereidingen.

Welke voorbereidingen heb je dan genomen?
“Allereerst moest er natuurlijk een lesauto komen. Ik wilde graag een witte lesauto rijden, waarbij mijn voorkeur uitging naar een Volkswagen Golf. Na lang zoeken en vele proefritjes, heb ik mijn huidige Golf 7 gevonden. Deze auto heb ik laten bestickeren en volgens mij is het een echte eyecatcher geworden. Verder heb ik flyers laten ontwerpen en deze lokaal laten bezorgen. Ook is er nog een artikel geplaatst in de regionale krant. Daarnaast ben ik social media gaan inzetten om meer naamsbekendheid te krijgen en om potentiele leerlingen te vinden.”

Wat is je ambitie voor de toekomst?
“Ik ben nu natuurlijk nog maar net bezig, maar in de toekomst zou ik graag nog willen uitbreiden met E achter B en wellicht meerdere auto’s.”

Ik wil ook een eigen rijschool starten
Rijinstructeur worden
Wil je na het lezen van dit artikel ook rijinstructeur worden, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer 030 – 604 25 14 of door een mail te sturen naar: info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.