Unieke kans op WRM-bijscholing en avontuur in Zweden

In samenwerking met Dutch Automotive Events organiseert De VerkeersAcademie een reis naar Zweden, waarin WRM-bijscholing en avontuur centraal staan. Het vijf dagen durende programma in Arvidsjaur (Lapland) ademt werkelijk in álles avontuur.

Zoek je grenzen op.
In Zweden staat je een afwisselend en avontuurlijk programma te wachten. Zo ga je onder andere onder de begeleiding van een ervaren instructeur het ijscircuit op. Op die manier leer je echt de veiligheidssystemen en ADAS van Volvo goed uit te proberen. Ook leer je de rijvaardigheidstechnieken zodat je de auto ook onder extreme weersomstandigheden perfect onder controle houdt.

Sneeuwscooters
Op woensdag worden opnieuw de grenzen opgezocht. Na het ontbijt trek je erop uit met een sneeuwscooter tijdens een unieke safaritocht. Je scheurt door prachtige bossen en, als je het aandurft, kun je op de bevroren meren de gashendel flink losdraaien. Tijd voor actie! Tussen de middag kun je opwarmen bij het knisperende kampuur, waar je wordt voorzien van een hapje en drankje. Genieten kan soms heel eenvoudig zijn.

Doorgaans rijd je alleen op een sneeuwscooter, natuurlijk is het ook mogelijk om met twee personen op één sneeuwscooter te rijden. De tocht duurt in totaal ongeveer 6,5 uur. Rond 16.30 uur ben je weer terug in het hotel, waar je anderhalf uur de tijd hebt tot het diner in het hotel-restaurant wordt geserveerd. Na het diner heb je de gelegenheid om nog een afsluitend drankje te drinken, maar natuurlijk kun je ook lekker je bed opzoeken.

Twee dagen theoriebijscholing
Ook worden er twee bijscholingscursussen voor de WRM verzorgd. Allereerst de bijscholing “ADAS” en ook “Voertuigbeheersing in de praktijk”. Het IBKI ziet toe of alle voorschriften worden gevolgd. De bijscholingen, in combinatie met het testen van de veiligheidssystemen op het ijscircuit, zorgen voor een unieke ervaring. Dit is echt “once in a lifetime”.

Globaal overzicht reisschema
Het reisschema ziet er globaal als volgt uit:

Maandag:

09:00 vliegen > Zweden

14:00 Welkom / ijscircuit / uitleg lesprogramma / 1H Volvo Ice Drive Experience (ICEDEX)

18:00 Check-in Hotel en om 19:30 Avonddiner

Dinsdag: voertuigbeheersing in de rijopleiding

08:00 Ontbijt

09:00 Aanvang theorie | 3 klokuren

12:00 Lunch

13:00 Aanvang theorie | 3 klokuren

16:00 Terug naar hotel

19:30 Avonddiner

Woensdag: sneeuwscooterprogramma

08:00 Ontbijt

09:00 6H Sneeuwscooterprogramma

12:00 Lunch

16:00 Terug naar het hotel

19:30 Avonddiner

Donderdag: Advanced Drivers Assistance Systems

08:00 Ontbijt

09:00 Aanvang theorie | 3 klokuren

12:00 Lunch

13:00 Aanvang theorie | 3 klokuren

16:00 Terug naar hotel

19:30 Avonddiner

Vrijdag: terug naar Nederland

08:00 Ontbijt

09:00 Volvo Ice drive Experience | 3 klokuren

12:00 Lunch

13:00 Vertrek naar luchthaven

14:00 Vliegen > Nederland

In het kort
In het kort

Retourvlucht vanaf Amsterdam, maandag heen en vrijdag terug
Vertrekdata zijn 29 januari en 5 februari.
Vier overnachtingen in het Clarion Hotel Arvidsjaur*
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Ice Drive programma (rijden op ijs) en een sneeuwscootertocht
Twee theoriebijscholingen in het kader van de WRM
En dat voor € 2.699,=. Dit is fiscaal aftrekbaar.
* Het verblijf is op basis van tweepersoonskamers. Op aanvraag en tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer reserveren.

Aanmelden
Aangezien er slechts plek is voor maximaal 18 deelnemers per week, is het belangrijk dat je je op tijd aanmeldt. De groep vertrekt op 29 januari, 5 februari of op 12 februari. Aanmeldingen kunnen verstuurd worden naar info@deverkeersacademie.nl. Noem daarin ook jouw gewenste vertrekdatum.