Transportplanner is kansberoep UWV

Wanneer je zonder baan komt te zitten, wat doe je dan? Of wanneer je van school af gaat, waar kan je dan kansen pakken? Wie de cijfers van het UWV erbij pakt, komt er al snel achter dat er veel kansen liggen in de transportsector. Bijvoorbeeld als transportplanner. Dit is namelijk één van de kansberoepen. Dat betekent dus dat je hier aan je toekomst kunt bouwen omdat het werk je veel zekerheid kan bieden. Dat is natuurlijk een grote motivatie om hiervoor te kiezen. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Dit is belangrijk om te weten.

Meer transport

Een belangrijke reden waarom transportplanner een kansberoep is, is dat er meer transport dan ooit plaatsvindt. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de verplaatsing naar een online economie. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere redenen aan te wijzen waarom de transportsector groeit. De juiste manier van vervoeren komt natuurlijk niet vanzelf. Daar moet over worden nagedacht. Om die reden is een baan als transportplanner ook zo interessant. Het geeft je heel veel zekerheid. Het in juiste banen leiden van alle transporten is een vaardigheid die niet iedereen zomaar bezit. Wanneer je hier goed in geschoold bent, dan heb je flinke kansen.

Baangarantie

Een belangrijke factor om tot kansberoep te worden gekozen is de garantie op werk. Het is zelfs zo op dit moment dat er zoveel vraag naar transportplanners is, dat er vrijwel altijd de garantie op werk is. Zelfs al is de aanwas nog zo groot. De planningsafdelingen van de transportsector groeien alleen maar steeds verder. Zeker ook omdat er steeds nieuwe wegen en nieuwe manieren gevonden moeten worden. Dit zorgt ervoor dat er voor mensen die voor hun kansen willen gaan veel te winnen valt. Wie geen werk heeft, of nog moet bedenken wat te doen liggen hier grote kansen.

Een opleiding

Om een goede transportplanner te worden is goed opgeleid worden natuurlijk belangrijk. Het is dus ook slim om hier niet te lang mee te wachten. Hoe eerder je aan je opleiding begint, hoe sneller je de kansen die er op de arbeidsmarkt liggen kunt pakken. Dat doe je door je direct in te schrijven voor de volgende opleiding. Die begint op 17 mei. Dit betekent dan ook dat je nog sneller aan de slag zal kunnen. Je hebt namelijk snel je papieren binnen. Er staat je dus niets in de weg. Schrijf je direct in.

Lees hier meer over de opleiding Transportplanner Wegtransport