Tips om je rijschoolvacatures goed op te kunnen vullen

De crisis in de rijschoolbranche is eindelijk voorbij. Inmiddels gaan alle categorieën zo snel dat zelfs het CBR de vraag van examens niet kan meer bijbenen. Ondanks het feit dat ze nog steeds volop nieuwe examinatoren werven en de examens nu ook op zaterdagen afnemen. Het is een ‘luxeprobleem’ waar ook veel rijscholen last van hebben. Heb jij extra personeel nodig, maar vind je het lastig om goede instructeurs te vinden? Dan helpen wij je graag bij het opvullen van je rijschoolvacatures. Hieronder een aantal tips.

Tip 1: schreeuw het van de daken
Schreeuw het van de daken dat je nieuwe rijinstructeurs zoekt. Vaak zien wij dat rijscholen hun vacatures alleen op hun eigen website plaatsen. Daardoor worden de vacatures niet door de juiste doelgroep gezien. Want het zijn met name jongeren (en hun ouders) die de website van een rijschool bezoeken. Zij zijn de doelgroep die je wilt aantrekken voor je autorijlessen. Dit is echter niet de doelgroep die je wilt aantrekken voor je vacature. Daarvoor moet je aanwezig zijn op vacaturewebsites zijn.

Deel daarom je rijschoolvacature via onze volledig gratis vacaturebank. Binnen een paar muisklikken staat je vacature al gratis online. Bepaal zelf of je de vacature één, twee of drie maanden online wilt hebben. Na het verlopen van de gekozen periode gaat de vacature automatisch offline. Wil je de vacature verlengen, dan kun je dit onbeperkt en gratis aanpassen. Ook word je vacature met onze studenten gedeeld. Op deze manier heb je maximaal bereik bij de juiste doelgroep.

Tip 2: werf onder je (oud-)leerlingen
Je kent ze wel: van die leerlingen van wie je denkt: “Dat zou nog écht een goede rijinstructeur zijn.” Informeer of hij of zij open staat voor een baan binnen jouw rijschool. Jij weet wat voor vlees je in de kuip hebt, de leerling heeft een baan en jouw rijschoolvacature is vervuld.

Tip 3: bel De VerkeersAcademie
Informeer of we studenten uit jouw regio hebben. Elk jaar opnieuw starten we in de periodes januari/februari, april/mei en september/oktober weer met nieuwe opleidingen. Als je dan belt heb je de grootste kans dat er een match is.

Tip 4: werving en selectie
Sinds dit jaar doen we ook namens rijscholen aan werving en selectie. Succes gegarandeerd. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel ons dan voor een vrijblijvende afspraak op 030 – 604 25 14.