Terugblik Startersdag

De Startersdag: misschien zegt het niet iedereen op het eerste gezicht iets. Toch is het een zeer bekend fenomeen, waar veelal gebruik van wordt gemaakt door beginnende rijschoolhouders. Het is een evenement waarop men wordt ingelicht over hoe men het beste een rijschool kan beginnen. Zo zorg je ervoor dat je een vliegende start maakt met jouw rijschool.

Inhoud
De opening van De Startersdag werd deze editie gedaan door Gijs Kantelberg. De directeur van De VerkeersAcademie vertelde dat 90% van het succes van een rijschool wordt behaald door goede voorbereiding. Als rijschoolhouder kun je bijvoorbeeld extra geld verdienen door theorielessen aan te bieden. Ook werd uitgelegd dat je meer rendement uit je rijles kunt halen als je goede softwaremogelijkheden bezit. Hoe meer servicekosten je bedrijf maakt, hoe hoger de lesprijs die je kunt vragen. Een andere mogelijkheid om meer te verdienen is door leerlingen zelf online lessen in te laten plannen. Dit is aantrekkelijk voor leerlingen en zo krijg je meer klanten.

Online marketing
Een andere methode om meer leerlingen aan te trekken, is door middel van online marketing. Voor veel rijschoolhouders is het internet nog een vrij onbekende plek, maar op De Startersdag wordt er juist veel aandacht aan besteed. Het is namelijk dé manier om je te onderscheiden van andere rijscholen, en zo nieuwe klanten te werven. Met een originele website en leuke social media-pagina’s word je in één klap de populairste rijschool van de regio. De meeste rijscholen zetten immers hooguit foto’s online van de geslaagde leerlingen. De websites zijn vaak onpersoonlijk. Juist door te vertellen welke instructeurs er voor je werken en op welke dingen zij focussen tijdens te lessen, maak je jouw rijschool interessant voor de leerlingen.

Dubbele bediening
Als rijschool kun je natuurlijk niet zomaar iedere auto aanschaffen. Je moet immers tijdens de lessen gebruik maken van auto’s met een dubbele bediening. Maar hoe kom je daaraan? Tegenwoordig heeft Opel bijvoorbeeld een zeer winstgevend pakket speciaal voor rijschoolhouders, met een speciale korting op de leaseauto’s maar ook op het inbouwen van de dubbele bediening. Op Startersdag werd verteld waar je het beste auto’s kunt leasen en welke dubbele bediening je het beste kunt laten inbouwen. Zo werd er bijvoorbeeld gefocust op kortingen die je kunt krijgen, maar ook op de verzekeringen die je moet afsluiten.

Deze startersdag gemist?
Heb je deze startersdag gemist? Meld je dan aan voor De Startersdag van woensdag 21 maart.