Tekort aan vrachtauto-instructeurs

De rijschoolbranche staat in volle bloei. Dit is duidelijk af te lezen aan het aantal examens dat het afgelopen jaar zijn afgenomen en de enorme wachtlijsten bij het CBR die maar blijven aanhouden. Veel rijscholen vinden het moeilijk om hun rijschoolvacatures in te vullen. De nood is niet enkel hoog bij auto rijinstructeurs. Ook gedegen vrachtauto instructeurs zijn lastig te vinden.

De economie heeft zich goed hersteld het afgelopen jaar. Het is inmiddels al het dertiende kwartaal op een rij dat de economie groeit. Er zijn nog nooit zoveel banen geweest als nu: iets meer dan 8 miljoen.

Transportsector
De transportsector kampt met een enorm tekort aan goed opgeleide vrachtautochauffeurs. Dit komt enerzijds door de stijgende economie, anderzijds door de vergrijzing die al enkele jaren binnen de branche plaatsvindt. En die vergrijzing neemt alleen maar toe. Brancheorganisaties voorspellen dat het tekort de komende jaren zal oplopen tot meer dan 50.000.

Vrachtautoinstructeur
Om het tekort op te vangen zijn verschillende transportbedrijven gestart met landelijke wervingscampagnes. Daar komen no behoorlijk wat kandidaten op af. Maar dan zijn we er nog niet. De aanstaande beroepschauffeurs moeten namelijk nog wel opgeleid worden. Dat is lastig als er onvoldoende instructeurs voor beschikbaar zijn. Door de vervolgopleiding tot vrachtauto instructeur speel je niet alleen in op het enorme tekort, maar verruim je ook je doelgroep en breng je meer variatie in je werkzaamheden als instructeur.

Startdata
Op donderdag 26 april starten we weer met de opleiding tot vrachtautorijinstructeur. De opleiding duurt drie maanden.

Op dezelfde dag starten we ook met de opleiding tot bus- en motorinstructeur. Klik hieronder om je aan te melden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vervolgopleiding tot vrachtauto instructeur verwijzen we je graag naar deze pagina. Mocht je nog andere vragen hebben, dan staat onze studentenservice voor je klaar via 030 – 604 25 14.