Steeds meer rijbewijsbezitters ontwikkelen rijangst

Steeds meer automobilisten durven de weg niet meer op. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen bij rijscholen. BNR besteedde er vandaag aandacht aan op de radio.

Van jongeren die hun rijbewijs halen en een jaar naar het buitenland gaan. Tot ouderen die onzeker worden door de verkeersdrukte of technische snufjes in nieuwe auto’s. Rijscholen die speciale opfris-cursussen of angst-lessen aanbieden, schieten als paddestoelen uit de grond.

Idris Ozaltun van Opfris-rijles.nl ziet ook een toename in de aanmeldingen. “Wij kunnen ook bijhouden op welke termen en zoekwoorden we gevonden worden. Iedereen heeft een ander probleem. De een heeft rijangst, bij de ander ontbreekt rijcontinu├»teit”, zegt Ozaltun.

Bijscholing tot rij-instructeur voor rijangst
Om deze groeiende doelgroep goed te kunnen bedienen heeft De VerkeersAcademie een tweedaagse bijscholing tot rijangstinstructeur ontwikkeld. Die training telt voor twee dagen theoriebijscholing mee. Na een dag theorie ga je in de praktijk oefenen met realistische praktijkopdrachten. Deze opdrachten voer je uit onder begeleiding van een ervaren rijtherapeut.

Op die manier leer je rijles bij rijangst te geven, waar de leerling ook echt baat bij heeft.

Kijk op onze opleidingspagina voor meer informatie of meld je direct aan voor de eerstvolgende training.

Bron: BNR Nieuwsradio

https://www.youtube.com/channel/UCWALr0VavEm8SgPXGafhFDQ?feature=emb_ch_name_ex