Terugblik op eerste editie startersdag voor rijscholen

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver en vond de eerste editie van de startersdag voor rijscholen plaats. De organisatie was in handen van de nieuwssite ‘RijschoolVandaag.nl’ en wij mochten host zijn. De opkomst met 66 deelnemers was boven verwachting en de reacties er op waren erg positief. Absoluut een vervolg waard.

Startersdag
Er waren verschillende sprekers uitgenodigd om presentaties te geven over uiteenlopende onderwerpen om zo uitgebreid stil te staan bij alle facetten die horen bij het beginnen van een eigen rijschool. Het gezamenlijke doel: goede ondersteuning bieden aan alle startende rijscholen. Hieronder kan je een korte samenvatting lezen van al wat er besproken is.

Ford
Robert Wagner beet de spits af en opende het programma namens Ford. Tijdens zijn presentatie lichtte hij toe wat Ford voor de startende rijschoolhouder kan betekenen.

VekaBest
De tweede presentatie werd gegeven door VekaBest. Een grote leverancier van verkeersleermiddelen. Er werd uitgebreid ingegaan op de verschillende leermiddelen en rijschoolbenodigdheden die van belang zijn om een eigen rijschool te beginnen. Hierbij kun je onder andere denken aan dagrapporten of afspraakkaarten voor je rijschool, maar ook aan interactieve cursussen voor je leerlingen.

Lesautoverhuur & Lesautolease
Stefan nam vervolgens alle deelnemers mee in de mogelijkheden om lesauto’s te huren of te leasen. Want wat doe je nou als je onverwacht schade hebt aan je lesauto? Of als je simpelweg gewoon nog niet toe bent om zo’n grote investering te doen. Lesautoverhuur & Lesautolease bieden dan een prima uitkomst.

Belangenvereniging
Uiteraard kwamen we ook zelf aan het woord. Gijs Kantelberg (directeur van De VerkeersAcademie) gaf de deelnemers meer informatie en uitleg over de drie grootste belangenverenigingen voor rijscholen en rijinstructeurs.

Kia
Na de uitgebreide lunch werden we door Marc meegenomen in de wereld van Kia. Tijdens zijn presentatie passeerden diverse modellen de revue en werden de eigenschappen van de auto’s uitgebreid toegelicht. Na afloop ontvingen de deelnemers een waardecheque van € 400,- om te besteden bij Peter Claassen Dubbele Bediening. Mochten ze (in de toekomst) een nieuwe Kia lesauto kopen, dan kunnen ze daar met de cheque gratis een nieuwe dubbele bediening inclusief montage in laten bouwen.

Peter Claassen
Els, mede-eigenaresse van Peter Claassen, nam de presentatie van Marc over en gaf uitvoerig uitleg over de inrichting van je lesauto en de mogelijkheden om een dubbele bediening in te laten bouwen. Vanwege de verkeersveiligheid is het erg belangrijk om dit door een kundig en erkend bedrijf te laten doen. Tot slot gaf ze de tip om vooraf (dus voor aankoop van een tweedehands voertuig) bij het CBR te checken of het model is toegelaten om omgebouwd te worden. Een Ford Mondeo is bijvoorbeeld al niet toegestaan.

CBR
Ook kregen de deelnemers een kijkje in TOP Internet. Dit is het CBR informatie- en reserveringscentrum voor rijscholen. Het gebruik van het programma werd besproken door Yara.

Rijschoolmedia2go
Omdat goede marketing een belangrijk aspect is bij het beginnen van een eigen rijschool, werd ook hier de nodige aandacht aan besteed. Want hoe ga je er voor zorgen dat je leerlingen bij jou terecht komen en niet bij je concurrent? Hoe ga je er überhaupt voor zorgen dat je voldoende leerlingen krijgt? Rijschoolmedia2go gaf de nodige tips.

Dation
De dag werd tenslotte afgesloten met een presentatie door Dation. Een toonaangevende leverancier van planning- en administratiesoftware voor de rijschoolbranche.

Terugblik startersdag
We kijken terug op een leerzame en geslaagde dag. Er is veel kennis met elkaar gedeeld en er zijn volop nieuwe contacten gelegd. De VerkeersAcademie wil nogmaals iedereen bedanken voor zijn/haar deelname. Ook willen we degenen die een eigen rijschool gaan beginnen veel succes wensen. Op naar de volgende editie!