Slagingspercentages wederom gestegen

Al decennia lang is De VerkeersAcademie verreweg de grootste aanbieder als het aan komt op WRM-opleidingen. Ons marktaandeel beslaat op dit moment maar liefst 44 procent van de totale markt. Naast dat we ons marktaandeel steeds meer weten uit te breiden, zien we ook een toenemende stijging in ons slagingspercentage. En dat al elf kwartalen op een rij.

In mei 2017 wisten we al zeer goed te scoren door een slagingspercentage van 63,9 procent te behalen. We mochten toen 1.597 kandidaten naar hun examen toe begeleiden. Inmiddels is ons slagingspercentage opgelopen tot maar liefst 64,3 procent en gaat het om 1.745 examenkandidaten.

Kwaliteit
We zijn dagelijks bezig om de kwaliteit van onze opleidingen en onze dienstverlening nog meer te optimaliseren. Want hoe goed het ook gaat, het kan altijd nóg beter. Dat deze manier van werken en evalueren zijn vruchten afwerpt, blijkt wel het uit onze toenemende slagingspercentages.

Uit dezelfde publicatie van het IBKI blijkt dat andere grote opleiders ver achter blijven. Het slagingspercentage van Firstt Opleidingen komt zelfs niet boven de 50% uit en blijft steken op 47,9%. De slagingspercentages van Rijschoolacademie worden door het IBKI niet eens gepubliceerd.

Instructievideo’s
Om de kwaliteit van onze instructeursopleiding voor categorie B nog meer te verhogen zijn we deze week gestart met de opnames voor onze nieuwe instructievideo’s. In deze video’s worden alle rijprocedure handelingen (die een rijinstructeur moet kennen) verfilmd en uitgebreid toegelicht. Daarvoor worden tien camera’s gebruikt die alles registeren: zes op de auto, twee in de auto, een kraan en een drone. De video’s worden binnenkort als losse module aan onze digitale leeromgeving toegevoegd en zullen voor al onze categorie B studenten te allen tijde toegankelijk zijn. Hierdoor weet jij straks exact wat er van je verwacht wordt bij het geven van een demonstratie. De kans dat je in één keer slaagt wordt hierdoor nóg groter.