Scholingsvoucher UWV vrachtauto- en trekkerchauffeur

Ben je werkzoekende en wil je graag aan de slag binnen de verkeersbranche als vrachtauto- of trekkerchauffeur of wellicht als eigen ondernemer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Er is momenteel een enorm tekort aan gedreven mensen binnen deze verschillende beroepenvelden. En om dit tekort op te vullen zijn wij (namens werkgevers in héél Nederland) op zoek naar jou. Het tekort is inmiddels zo groot dat we je tegenwoordig zelfs een baangarantie kunnen aanbieden.

Maar wat als je enorm gemotiveerd bent en geen geld hebt?
Dan is er nog steeds niets aan de hand. Via het UWV kun je dan een aanvraag doen om gebruik te maken van hun ‘scholingsvoucher’. Het UWV heeft 2 soorten scholingsvouchers:

de scholingsvoucher voor werkzoekenden;
de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plusser.
Als je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher, betekent dit dat het UWV je opleiding (deels) subsidieert. Wel zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat de opleiding je moet bij- of omscholen naar een beroep met toekomstperspectief. En het mag duidelijk zijn dat je door het volgen van één van onze opleidingen (met baangarantie) ruimschoots aan deze voorwaarde voldoet.

We helpen je graag!
Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van het UWV. Hier kun je ook alle voorwaarden vinden. Mocht je uiteindelijk hulp nodig hebben bij het aanvragen van een scholingsvoucher of nog vragen hierover hebben, aarzel dan niet langer en neem contact met ons op.