Rijschoolmarketing

Afgelopen woensdag vond weer de training Rijschoolmarketing plaats. Het was een gezellige en leerzame dag en de reacties waren opnieuw erg positief.

Twee klassen

Door de enorme opkomst van bijna 50 deelnemers hadden we ervoor gekozen om de groep onder te verdelen in twee aparte klassen. We vonden het erg belangrijk dat er ruim de tijd genomen kon worden door de docenten om alle vragen te beantwoorden en om iedereen voldoende aandacht te geven. Wanneer de ene klas les kreeg in lesprijscalculatie en ondernemerschap werd de andere groep meegenomen in de beginselen van (online) rijschoolmarketing. Na de uitgebreide lunch wisselden de twee klassen van docent.

Lesprijscalculatie

Lesprijscalculatie, een belangrijk, maar lastig onderwerp. Want hoe bereken je nu eigenlijk je lesprijs en waaruit bestaat het dan precies? Onze docent Henk gaf hier uitgebreid uitleg over en reikte daarbij verschillende rekenvoorbeelden aan. Tussendoor was er telkens voldoende ruimte om vragen te stellen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Er kwamen bijvoorbeeld veel vragen over de bijtelling, de inkomstenbelasting en de BTW. Ook wilden veel deelnemers meer weten over de voor- en nadelen van het kopen of leasen van een lesauto.

Ik wil hier ook graag meer over weten

Rijschoolmarketing

De rijschoolmarketing werd verzorgd door Leon van TTM Communicatie en ook hier was de les erg interactief. Er werd uitgebreid uitleg gegeven over welke verschillende social media kanalen er zijn, hoe ze gebruikt kunnen worden en welke kanalen voor rijscholen het meest interessant zijn. Daarbij gaf Leon veel voorbeelden van mogelijke berichten om te plaatsen op social media. Er werd nog stilgestaan bij het belang van content marketing (bloggen) en er was nog tijd om klassikaal websites van een aantal deelnemers te bespreken op eventuele verbeterpunten. Een dag later ontvingen alle aanwezige deelnemers nog een hand-out per e-mail waarin ze alle informatie over rijschoolmarketing rustig konden teruglezen.

Ik wil hier ook graag meer over weten

Rijschoolondernemer

Wil jij ook leren hoe je op een juiste manier je lesprijs berekent en hoe je door het goed inzetten van je marketingactiviteiten meer leerlingen gaat werven? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot rijschoolondernemer. De eerstvolgende opleiding start op 3 februari in Nieuwegein en duurt 2 dagen. Aan het eind krijg je nog een uitgebreid naslagwerk van ons mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen. Daarnaast ontvang je het certificaat “rijschoolondernemer”. Onze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de rijschoolafdeling van de Bovag.