Rijschoolhouder is niet hetzelfde als rijschoolondernemer

Als rijinstructeur heb je veel vrijheid. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom je hebt gekozen om dit beroep te doen. Je werkt zelfstandig met een cursist en er is niemand die je de hele dag op de huid zit en tot in de details gaat vertellen hoe je iets moet doen.

Deze zelfstandigheid, in combinatie met de vaak flexibele werkuren, is één van de eigenschappen die het beroep van rijinstructeur zo aantrekkelijk maakt. Het is daarom geen wonder dat veel rijinstructeurs ondernemende en zelfstandige mensen zijn. Ze houden van persoonlijk contact en beschikken over bovengemiddelde sociale vaardigheden. Dit zijn ook precies de eigenschappen die passen bij iemand die voor zichzelf gaat beginnen.

Eigen rijschool
Veel rijinstructeurs denken erover na om voor zichzelf te beginnen. Overal in het land zijn er eenmansrijscholen te vinden die rijlessen aanbieden. Als jij er voor kiest om ook voor jezelf te beginnen dan sta je meteen voor een lastige keuze. De vraag of je rijschoolhouder of rijschoolondernemer wilt worden moet namelijk beantwoord worden. Op het eerste gezicht lijkt dit hetzelfde te zijn. Toch zijn er grote verschillen waarmee de twee zich van elkaar onderscheiden.

De verschillen tussen rijschoolhouder en rijschoolondernemer
Als rijschoolondernemer heb je je eigen rijschool, maar ben je niet alleen bezig met lesgeven. Je gaat echt ondernemen. Als rijschoolondernemer krijg je sneller leerlingen die bij jou lessen komen volgen, omdat je goed bent voorbereid op het werken als ondernemer en actief aan de slag gaat met rijschoolmarketing.

Maar we zien te veel rijschoolhouders. Dat zijn rijscholen die thuis afwachten totdat er een nieuwe leerling belt. Die niets weet van marketing op internet. De rijschoolhouder is veel passiever dan de rijschoolondernemer. De rijschoolhouder heeft ook lagere slagingspercentages en heeft minder leerlingen.

Een goede voorbereiding is 90% van het succes
Bij De VerkeersAcademie word je rijschoolondernemer. Je volgt er gratis de module marketing, maar ook vindt er twee keer per jaar de Startersdag voor rijscholen plaats. Een interactieve workshop waar alle vragen aan de orde komen op het gebied van:
– Een lesauto kopen of leasen;
– Rijschoolverzekeringen;
– Planning op maat maken;
– Theorieleermiddelen, enz.

Ook de opleiding Rijschoolondernemer is een aanrader. Opgezet met de Bovag Rijscholen en daardoor lekker praktijkgericht.

Kortom, een opleiding tot rijinstructeur bij De VerkeersAcademie is altijd de juiste keuze.