NIEUWS |

Rijinstructeur worden

Misschien ben je momenteel werkzoekend of heb je juist wel een baan, maar heb je al een tijd het gevoel dat je daar niet goed tot je recht komt. Je wilt wat anders. Een baan met meer afwisseling, waar geen één dag hetzelfde is en je elke dag weer nieuwe personen tegenkomt. Een baan waar je alle vrijheid van de wereld hebt en zelf je werktijden kunt bepalen. Een baan als rijinstructeur. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Meer dan je wellicht zelf tot nu toe hebt gedacht…

Leerlingen

Zo ontvang je elke dag opnieuw andere leerlingen in je auto, ieder met hun eigen unieke persoonlijkheid. Sommige leerlingen zullen introvert zijn en stil, anderen zullen je in vertrouwen nemen. Soms meer dan je eigenlijk lief is. Elke dag krijg je de kans om je mensenkennis nog verder door te ontwikkelen.

Dynamiek

Maar het zijn natuurlijk niet alleen de leerlingen die elke dag anders maken. Je zult ook in het verkeer regelmatig situaties tegenkomen die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. De omgeving waarin je komt te werken is ontzettend dynamisch. Het voordeel hiervan is dat je ook tijdens je baan blijft leren en dus ook blijft groeien als rijinstructeur. En daar plukken je leerlingen weer de vruchten van.

De voldoening

Ook is aan jou de uitdaging om leerlingen op te leiden tot verantwoordelijke, sociale en milieubewuste medeweggebruikers. De ene keer zal dit vrij makkelijk gaan en een andere keer vraagt het wat meer van je geduld. Maar hoe snel of langzaam het ook gaat, jij maakt samen met jouw leerlingen hun hele leerproces mee. Vanaf het allereerste moment dat zij bij jou in de auto stappen, tot aan het verlossende nieuws van de examinator. Denk eens aan de voldoening die het geeft als een leerling door JOUW kennis, begeleiding en instructies zijn/haar rijbewijs heeft behaald.

Vrijheid

Een andere reden om rijinstructeur te worden, is de vrijheid die je hebt. Je bepaalt namelijk helemaal zelf de tijden waarop je werkt en hoe je invulling gaat geven aan jouw lessen. Het is dan ook de ideale baan om bijvoorbeeld te combineren met een gezin.

Baan met zekerheid

Wil je zekerheid, dan kies je voor een baan als rijinstructeur. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een rijbewijs (nodig). Het is niet voor niets zo dat wij de opleiding tot rijinstructeur kunnen aanbieden met een baangarantie. Er is veel werk in te vinden. En met de aantrekkende economie zien we de vraag naar goed opgeleide rijinstructeurs stijgen. Bijna dagelijks ontvangen wij nieuwe rijschoolvacaturesvan rijscholen uit heel Nederland.

Onderscheidend

Tot slot zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te specialiseren en dus ook te onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Denk bijvoorbeeld eens aan leerlingen met autisme, AD(H)D of faalangst. Een erg interessante doelgroep om je (in de toekomst) op te richten.

Rijinstructeur worden

Kortom, een erg veelzijdig beroep! En wil je na het lezen van dit artikel ook rijinstructeur worden, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer 030 604 25 14 of door een mail te sturen naar: info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.

←  Terug naar het nieuwsoverzicht