Recordaantal vacatures voor rijinstructeurs en rijexaminatoren

De economie en de werkgelegenheid blijven groeien in ons land. Voor het derde jaar op rij leidt dat tot duizenden extra rijexamens bij het CBR. Vanwege de topdrukte heeft het CBR in 2016 en 2017 in totaal 120 rijexaminatoren geworven, liefst een kwart van het totaalaantal examinatoren. Maar dat blijkt nog niet genoeg.

Daarom gaat het CBR in volle vaart door met de werving. Dit jaar moeten er nog eens 60 examinatoren bij komen, vooral in het westen van het land. Door de aantrekkende arbeidsmarkt is het vinden van voldoende geschikte mensen echter zeer lastig op dit moment. Hierdoor zal bij de rijexamens de maximale wachttijd van 7 weken niet altijd worden gehaald.

Ook recordaantal rijschoolvacatures
Het CBR examineert de kandidaten die van de rijscholen afkomen. En dat worden er dus steeds meer. Ondanks het groeiend aantal leerlingen is het aantal rijinstructeurs de afgelopen jaren met duizend teruggelopen tot 14 duizend. En die moeten dus vol aan de bak. Rijscholen moeten vaak een wachtlijst opbouwen. Daardoor moeten leerlingen maanden wachten op hun eerste rijles. Kijk maar eens naar de rijschoolvacatures.

Opleiding rijinstructeur
Om een leuke baan te vinden is het een goed idee om de opleiding rijinstructeur te volgen. Werk genoeg. Of je nu een rijinstructeur in loondienst wil zijn of een eigen rijschool wil beginnen. Of op termijn aan de slag wil bij het CBR. Of taxichauffeursopleiden. Of doorgroeien naar rijinstructeur voor transport en logistiek. Of slipinstructeur.

Kansen genoeg dus voor jou. En pak jij die leuke baan? Ga dan naar de opleidingspagina van de opleiding rijinstructeur.