Wordt het druk op de weg? Recordaantal vacatures in de rijschoolbranche

De wereldwijde crisis die ons jarenlang in de greep heeft gehouden lijkt steeds meer een spook uit het verleden te worden. Eén van de trends die we de laatste tijd zien is dat steeds meer mensen zich aanmelden voor rijlessen. Men heeft kennelijk weer geld voor het volgen van rijlessen en zelfs het kopen van een auto. Het gevolg: Rijscholen krijgen het steeds moeilijker om iedereen van een plek te voorzien.

Een rijbewijs halen doe je niet zomaar
Iedereen die een rijbewijs heeft weet dat je al gauw een half jaar kwijt bent met het behalen ervan. Mensen die zich aanmelden bij een rijschool nemen zo’n 30 tot 40 rijlessen af voordat ze de eerste keer afrijden. Dat zijn dus 30 tot 40 klanturen per klant. Dat is zeker niet niks, maar je moet er als rijschool maar plek voor hebben.

Een gat in de markt
Zolang er niet voldoende rij-instructeurs zijn zal het dus niet zo snel druk op de weg worden, en dat terwijl er momenteel veel mensen staan te springen om hun rijbewijs te halen. Het zal je duidelijk zijn dat er sprake is van een klein gat in de markt waar het gaat om rij-instructeurs. Zij zijn immers de ontbrekende schakel in dit verhaal.

Is de weg vrij voor jou?
Herken jij jezelf in het volgende:
Ben je iemand met goed verkeersinzicht, iemand die altijd veilig rijdt en bij wie passagiers zich ook altijd veilig voelen? Vind je het bovendien fijn om auto te rijden en wil je je kennis en ervaring graag overdragen aan toekomstige chauffeurs, zodat de wegen in de toekomst mede dankzij jou veilig blijven? Zo ja, dan is de opleiding tot rij-instructeur zeker de moeite van het overwegen waard.

Los jij de file op?
Vanwege het hoge aantal aanmeldingen is er momenteel een heuse file aan het ontstaan, bestaande uit mensen die hun rijbewijs willen halen. Aan aanbod zal het je dus niet ontbreken. Sterker nog, jouw hulp zal wel eens hard nodig kunnen zijn om de huidige opstopping op te lossen.

Rij-instructeur: Een leuke en belangrijke baan
Los van de behoefte aan rij-instructeurs is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf in gedachten even in de stoel van een instructeur te plaatsen. Lijkt het je niet heerlijk, om de hele dag op pad te zijn, in contact te komen met de meest uiteenlopende mensen en ze allemaal veilig op weg helpen naar het halen van hun rijbewijs? Rij-instructeurs zijn uitermate belangrijk en dragen voor een groot gedeelte bij aan de veiligheid op onze wegen. Als het een baan is die je zit zitten, wacht dan niet. De tijd om je aan te melden is nog nooit zo gunstig geweest als nu.