Praktijkbegeleiding? Wij weten hoe het zit!

De VerkeersAcademie, het nationale opleidingsinstituut voor rij-instructeurs, beroepschauffeurs en beroepschauffeurs, is een nieuwe advertentiecampagne voor de rijschool gestart: Praktijkbegeleiding? De VerkeersAcademie weet hoe het zit.

Nadat een kandidaat zijn opleiding tot rij-instructeur heeft afgerond, moet hij zich laten bijscholen. In een cyclus van 5 jaar volgt hij drie theoriedagen en wordt hij 2 keer beoordeeld op zijn niveau en manier van lesgeven. Op deze manier wordt de kwaliteit van lesgeven verhoogd, zo stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Inmiddels heeft bijna elke rij-instructeur een theoriebijscholing gevolgd en moeten de eerste rij-instructeurs zich opmaken voor de eerste praktijkbegeleiding. Hierover bestaat veel onduidelijkheid in de rijschoolbranche.

Om die reden is De VerkeersAcademie een voorlichtings- en advertentiecampagne begonnen. Door middel van interactie met rij-instructeurs worden vragen en antwoorden bij elkaar gebracht op www.deverkeersacademie.nl/vragen. Door publicaties in vakbladen, een digitale nieuwsbrief én advertenties kunnen rij-instructeurs het antwoord vinden op alle vragen op het gebied van de praktijkbegeleiding.

Kijkt u zelf maar eens op www.deverkeersacademie.nl/vragen.