Overleg WRM opnieuw uitgesteld door de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft afgelopen maandag besloten om het algemeen overleg over Wegverkeer en Verkeersveiligheid dat vandaag zou plaatsvinden te verplaatsen naar woensdag 18 januari. Tijdens dit overleg zou onder andere de fraudering rondom de WRM-bevoegdheidspas besproken worden.

Algemeen Overleg
In eerste instantie was het de bedoeling om de fraude rondom de WRM-bevoegdheidspas te behandelen als onderdeel van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Maar nu de behandeling van deze wet verplaatst is tot na de Tweede Kamer verkiezingen, heeft de PvdA voorgesteld om dan in elk geval wel de fraude rondom de WRM-pas alvast te bespreken. Om die reden is de fraude nu onderdeel geworden van het Algemeen Overleg wat vandaag eigenlijk plaats zou vinden. Door overlap in de agenda van minister Schultz is het overleg nu verzet naar 18 januari.

Fraude WRM-bevoegdheidspas
Er wordt vermoed dat enkele honderden rijinstructeurs onbevoegd lesgeven aan hun leerlingen. Vorige maand vermeldde het CBR nog dat het in vier maanden tijd tijdens controles ruim veertig rijinstructeurs betrapt heeft op lesgeven terwijl zij niet in het bezit waren van een geldig WRM-bevoegdheidspas. Bij de minister is dit beeld echter niet bekend: “Er hebben mij geen onderbouwde signalen over het op grote schaal onbevoegd lesgeven bereikt.”