Nieuwe vestiging voor De VerkeersAcademie

Het gaat goed met de rijschoolbranche blijkt uit reeds gepubliceerde cijfers van het CBR. Kijkend naar de cijfers omtrent het B-rijbewijs is te zien dat het CBR in de eerste helft van 2016 iets meer dan 273.000 theorie-examens heeft afgenomen. Vorig jaar waren dat er nog ongeveer 250.000. Een groei van bijna 10%. Ook bij De VerkeersAcademie is de toenemende drukte goed waarneembaar. Om aan de vraag te voldoen wordt er nu een vijfde vestiging geopend in een regio waar de behoefte naar betere rijinstructeurs het hoogst is.

Na eerder in andere regio´s een stijgende vraag te hebben gezien, blijkt er nu ook in de regio´s Den Haag en Rotterdam veel behoefte te zijn aan een kwalitatief goede opleiding voor rijinstructeurs. Uit onlangs vrijgegeven cijfers van het CBR is namelijk naar voren gekomen dat de slagingspercentages in Zuid-Holland het laagst zijn. De VerkeersAcademie hoopt door het openen van de nieuwe vestiging een positieve bijdrage te leveren aan de verhoging van de verkeersveiligheid door betere rijinstructeurs in de regio te krijgen.

Vestiging Delft
De VerkeersAcademie is een familiebedrijf dat in 1971 gestart is met de opleiding tot rijinstructeur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Door de jaren heen zijn er nog drie vestigingen bijgekomen, in Best (2002), in Zwolle (2008) en in Amsterdam (2010). Vanaf 1 februari 2017 zal De VerkeersAcademie haar volledige opleidingsaanbod ook gaan verzorgen vanuit Delft. Het gaat om (vervolg)opleidingen tot rijinstructeur, ondernemersopleidingen en chauffeursopleidingen. Ook kunnen studenten daar hun WRM bijscholing gaan volgen. De vestiging is dicht bij zowel de A4 en A13 gelegen en ook met het openbaar vervoer is De VerkeersAcademie uitstekend te bereiken vanuit Den Haag en Rotterdam.