Nieuw plansysteem voor transportopleiders

De CCV erkende opleiders in de sector transport en logistiek hebben behoefte aan meer flexibiliteit als het gaat om het vinden van professionele freelance docenten voor Code 95. Om opleiders en freelance professionals met elkaar te verbinden, is het nieuwe platform TLOS in het leven geroepen.

TLOS (Transport en Logistieke Opleidingen Support) richt zich op bemiddeling tussen professionele freelance docenten en instructeurs en CCV erkende opleiders. Het initiatief is gerealiseerd door freelance docenten en instructeurs met input vanuit een aantal transportopleiders. De grote behoefte vanuit de sector om elkaar zo efficiënt mogelijk te vinden op data en competenties, wordt hiermee vervuld.

De oplossing voor de “Code 95 crisis”
“Door de drukte en de opleidingsvraag van o.a. de deadline op Code 95 is de huidige wijze van plannen met bellen of mailen over beschikbaarheid en competenties van de freelancers te tijdrovend geworden”, zegt Rob Smulders van Logistic Force Academy. Klanten moeten volgens Smulders snel geïnformeerd worden over data en beschikbaarheid, het kost opleiders veel tijd om te achterhalen of een docent beschikbaar is. Daarom is het platform volgens Smulders uitermate geschikt en opleiders kunnen daarmee veel tijd en geld besparen. De kosten om gebruik te maken van het platform bedragen € 89,- per jaar, voor freelancers is het zelfs nog goedkoper, namelijk € 49,- per jaar.

De voordelen voor freelancers
Voor freelancers is TLOS de oplossing, vooral als het gaat om profilering, beschikbaarheid opgeven en planningsefficiëntie. Opdrachtgevers kunnen in één oogopslag de agenda bekijken en zien over welke competenties een freelance docent beschikt. Het plaatsen van tarieven, uurloon, contactgegevens en banners behoren tot de mogelijkheden.

Deelnemende freelancers aan TLOS kunnen daarnaast bij enkele aangesloten opleiders, zoals Logistic Force Academy hun competenties uitbreiden door gratis cursussen bij te wonen (exclusief eventuele registratiekosten Code 95, boekengeld of examenkosten).

Nieuwe kansen voor rijinstructeurs
Het tekort aan goede docenten zorgt voor nieuwe kansen voor rijinstructeurs. Naast het runnen van een eigen rijschool, is voor de klas staan een extra inkomstenbron. Rijinstructeurs die de ambitie hebben om als freelancer voor de klas te staan, kunnen bij De VerkeersAcademie de cursus “Theorieles geven aan vrachtautochauffeurs en voor Code 95” volgen.

Smulders geeft aan dat het volgen van de bijscholingscursus bij De VerkeersAcademie, de eerste stap is die rijinstructeurs moeten nemen om zich als freelancer te kunnen profileren. Deze tweedaagse training duurt twee dagen. Op de tweede dag moeten de deelnemers een deel van een les geven. Op die manier wordt aangetoond dat de freelancer over de juiste didactische kwaliteiten beschikt. Bijkomend voordeel is dat de training meetelt voor vier dagdelen theoriebijscholing. De training wordt verzorgd op 25 maart en 1 april 2016. Aanmelden voor de training doe je hier.

Na de opleiding registreren in TLOS
De volgende stap is om binnen aangesloten transportopleiders, zoals Logistic Force Academy ervaring op te doen. Door het volgen van trainingen en verschillende opleidingen krijgen aankomende docenten de kans om kosteloos inhoudelijke kennis op te doen. Na het bijwonen van de trainingen kunnen de deelnemers eerst de lessen verzorgen in een ‘veilige omgeving’ om ervaring op te doen. Na voldoende kennis en didactische ervaring te hebben opgedaan, kunnen de deelnemers zich inschrijven op TLOS om zich naar alle 700 geregistreerde CCV transportopleiders te profileren.

Informatie over de training: klik hier

Aanmelden voor de training: klik hier