Nationale Rijschoolbeurs goed ontvangen

Op zondag 7 september vond de eerste editie van De Nationale Rijschoolbeurs plaats. Meer dan 1200 bezoekers, 19 leveranciers, interessante workshops, een gezellig terras zorgden voor een ontspannen beurs in de zon.

Speciaal voor De Nationale Rijschoolbeurs was de straat voor De VerkeersAcademie afgesloten. Op deze manier kon de Newtonbaan omgetoverd worden tot een rijschoolbeurs in de buitenlucht. Standhouders kregen de ruimte om uit te pakken.

De organisatie meldde vooraf dat er 1324 rij-instructeurs aangemeld waren. Niet iedereen was gekomen. Ruim 1200 bezoekers waren wel op de beurs te vinden. En die zagen een breed scala aan standhouders: lease, dakborden, spiegels, lesboeken, opleidingen, rijschoolsoftware, lesautoverhuur, automerken, dubbele bedieningen, rijschooladministratie: alles wat een (startende) rijschool nodig heeft was terug te vinden op de beurs.

De workshops waren drukbezocht. Elke workshopruimte bood ruimte aan 80 belangstellenden. Maar bij veel workshops was de toeloop zo groot dat sommigen moesten staan om de workshop toch bij te kunnen wonen. Dat vond overigens niemand een probleem. Er was een breed aanbod van workshops: social media, autisme en ADHD, rijangst, lesgeven aan mensen met een beperking. Dation gaf nog een workshop over het gebruik van rijschoolsoftware. Navraag bij verschillende bezoekers leerde dat alle workshops enorm werden gewaardeerd. Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie was trots: “Als je al die positieve berichten hoort over de workshops, de catering en de standhouders, dan word ik blij. Je gaat iets organiseren en als alles dan op z’n plaats valt, dan kunnen we er met z’n allen met genoegen op terugkijken”.