Motorrijinstructeur worden

De motor is weer flink in trek in Nederland. Uit cijfers van BOVAG, Databureau RDC en RAI Vereniging is naar voren gekomen dat in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 3.511 nieuwe motoren zijn verkocht. Dat is een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. En dat niet alleen. Ook cijfers afkomstig van het CBR bevestigen dat het aantal praktijkexamens voor categorie A weer aan het toenemen is. In 2015 eindigde de teller in totaal op 57.721 examens. Zo’n 6.000 meer dan het jaar daarvoor. Ook dit jaar is er opnieuw een stijgende lijn waarneembaar. Tot en met september dit jaar zijn er inmiddels alweer 46.328 examens afgenomen.

Aantrekkende economie
Het motorrijbewijs wordt gezien als een ‘luxe’ product. Bij slechte economische omstandigheden worden deze producten logischerwijs het eerst geschrapt. Nu de economie weer flink aan het aantrekken is, durven mensen weer meer geld uit te geven. En dat zien we duidelijk terug in de cijfers.

Meer vrouwelijke rijders
Steeds meer vrouwen willen motorrijden en halen hiervoor hun rijbewijs. Een logische verklaring hiervoor is de emancipatie die vrouwen de afgelopen decennia hebben doorgemaakt. Tegenwoordig wordt motorrijden niet langer gezien als iets wat alleen mannen doen. De vrouwen zijn bezig met een flinke inhaalslag. Wat ook een rol heeft gespeeld bij de stijging is de markt die steeds meer is in gaan spelen op de behoeftes van vrouwelijke rijders. Zo worden motoren meer vrouwvriendelijke ontworpen, en wordt bijvoorbeeld ook de motorkleding steeds meer fashionable voor vrouwen.

Trend
Een erg leuke en opvallende trend die we momenteel zien is de toenemende populariteit van retro motoren. Zo betreft maar liefst 30 procent van de motorverkopen een occasion ouder dan 15 jaar. Om in te spelen op de trend worden er nu ook veel nieuwe typen motoren in retrostijl op de markt gebracht.

Vervolgopleiding motorrijinstructeur
Wil je meer variatie in je werkzaamheden als rijinstructeur en je doelgroep aanzienlijk vergroten? Schrijf je dan in voor onze vervolgopleiding motorrijinstructeur. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer 030 – 604 25 14 of door een mail te sturen naar: info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.