Met deze opleidingen van De VerkeersAcademie ben je zeker van een baan

Het zijn verwarrende tijden voor de werkzoekende medemens. Kom je net van school, dan heb je genoegen te nemen met een stageplaats omdat je geen ervaring hebt. Heb je veel ervaring dan ben je al gauw te duur. Toch zijn er branches waar ze schreeuwen om goede arbeidskrachten. Niet iedereen is geschikt voor de IT of de zorg, maar de vervoersbranche daarentegen…alles en iedereen moet tegenwoordig ergens heen. Daar zitten ook heel wat banen te wachten op goeie mensen. Op allerlei niveaus.

Kansberoep
Het UWV heeft banen als vrachtwagenchauffeur, rijinstructeur en transportplanner uitgeroepen tot kansberoep. Vooral gespecialiseerde chauffeurs met een diploma voor gevaarlijke stoffen zijn schaars, maar ook de planners die het logistieke verhaal in goede banen moet leiden. Rijscholen zitten ook te springen om gekwalificeerde mensen. De Verkeersacademie biedt opleidingen aan voor deze beroepen en biedt in bepaalde gevallen ook baangarantie.

Baangarantie als vrachtwagenchauffeur
De Verkeersacademie werkt intensief samen met bedrijven in de vervoerssector. Als je besluit een opleiding tot vrachtwagenchauffeur te doen, kunnen we je verzekeren van een baan. Natuurlijk zijn daar wel wat voorwaarden aan verbonden. Zoals een verplichte praktische rijles en een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek kijken we of je voldoende zelfstandig en verantwoordelijk bent. Een vooropleiding op VMBO-niveau en een goede lichamelijke gesteldheid zijn ook vereist.

Baangarantie als rijinstructeur
Ook met de rijschoolbranche onderhoudt de Verkeersacademie goede contacten en we krijgen elke dag nieuwe vacatures toegestuurd. Wij bieden alle mogelijke opleidingen aan en hebben het allerhoogste slagingspercentage voor het diploma rijinstructeur of rijschoolhouder. Dus bij ons zul je ongetwijfeld slagen voor de examens. Je krijgt een eigen mentor en de opleiding is erg praktijkgericht, zonder de theorie uit het oog te verliezen. En daarna kunnen we je indien nodig helpen bij het zoeken van een baan.

Transportplanner
Ook transportplanners zijn veel gevraagd. De Verkeersacademie biedt hier weliswaar geen baangarantie, maar er zijn veel vacatures op dit gebied. De opleiding bereidt je voor op alle mogelijke aspecten van het vak. Ook hier staat de praktijk weer voorop door middel van veel praktijkopdrachten, waardoor je de theorie makkelijker onder de knie krijgt.

De opleiding die jou het beste past
Bij de Verkeersacademie kun je kiezen voor klassikaal onderwijs, blended learning en online studeren. Blended learning is een combinatie van klassikaal en online onderwijs. Het is dus maar net hoeveel behoefte aan begeleiding je hebt. Hoewel eigenlijk iedereen wel baat heeft bij discussie in de klas, om je inzicht te vergroten. Maar dat hoeft dus niet. De keuze is geheel aan jou.