Komst nieuwe RVV verkeersborden wederom uitgesteld

Afgelopen donderdag heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigd dat de invoer van de veertien nieuwe RVV verkeersborden opnieuw is uitgesteld. De introductie van de verkeersborden stond eerder nog gepland op 1 januari 2017, maar dit blijkt nu niet langer haalbaar te zijn. De nieuwe ingangsdatum staat nu gepland voor 1 juli 2017. Uiteraard opnieuw onder voorbehoud. Aanvankelijk zouden de nieuwe verkeersborden worden ingevoerd op 1 januari 2015.

De RVV verkeersborden
Het gaat om veertien blauwe gebodsborden, waarvan twaalf F-borden en twee L-borden. De nieuwe verkeersborden komen voort uit een besluit van wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De komst van de borden moet voor nog meer duidelijkheid zorgen op de openbare wegen in Nederland. In een vorige blog hebben we de belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet voor je.

Bijscholing RVV
Bij ons kun je de bijscholing voor het RVV volgen. Naast de wijzigingen die volgend jaar gaan plaatsvinden komt ook de derde Europese rijbewijsrichtlijn aan bod. Aan het einde van deze bijscholing ben je weer goed op de hoogte van alle nieuwste wijzigingen in het RVV. Daarnaast leer je de belangrijkste onderdelen van die wijzigingen toepassen in de dagelijkse lespraktijk.