Kies voor een betrouwbare en gewaardeerde opleiding tot rijinstructeur

Als rijinstructeur help je mensen met het behalen van hun rijbewijs. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat ze beter kunnen en dat ze tijdens de lessen al op een verantwoorde manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Dat is een taak met veel verantwoordelijkheid.

In het verkeer kunnen immers ongelukken gebeuren, soms zelfs met een dodelijke afloop. Daarom is het cruciaal dat de instructeurs in Nederland een goede opleiding hebben genoten. De veiligheid van cursisten, maar ook van andere weggebruikers moet gegarandeerd kunnen worden. De VerkeersAcademie voelt die verantwoordelijkheid en doet er om die reden alles aan om de beste rijinstructeurs op te leiden. Dat dat lukt, blijkt uit de hoge slagingspercentages.

Alert
Het beroep van rijinstructeur vereist dus dat je geconcentreerd en gedreven te werk gaat. Je zult zeer alert moeten zijn en tegelijkertijd moeten beschikken over een goed portie geduld. Niet elke leerling leert even snel en sommigen zullen wat meer moeite hebben om te voldoen aan de standaarden voor het behalen van het rijbewijs. Daarom is het belangrijk om een opleiding tot rijinstructeur uit te zoeken die deze hoge standaarden waarmaakt.

Zo bepaal je welke opleiding geschikt is voor jou
Er zijn behoorlijk wat aanbieders van de opleiding tot rijinstructeur. Er zit echter een groot verschil in de kwaliteit van de opleiding. Dat heeft gevolgen voor de kans dat je slaagt en hoe goed je uiteindelijk zult kunnen functioneren als rijinstructeur. De VerkeersAcademie was in 1971 het eerste opleidingsinstituut dat zich concentreerde op de opleiding tot rijinstructeur.

Alles begint met de opleiding en deze basis moet gewoon goed zijn. Rijinstructeur is een praktisch beroep. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een opleiding die daar veel aandacht aan besteedt. Praktijklessen zijn over het algemeen een stuk duurder dan theorielessen. Een goedkope opleiding bezuinigt dus op praktijklessen. Dat is echter niet de manier om een goede rijinstructeur te worden. Les geven leer je niet uit een boekje.

Het is verstandig om uit te zoeken of studenten tevreden zijn. Klantenvertellen.nl of The Feedbackcompany houden de tevredenheid bij. Ook op Facebook kunnen reviews bevatten. Bij slechte opleiders is de mogelijkheid om reviews achter te laten uitgeschakeld.

Het lijkt aantrekkelijk om te kijken naar de prijs van de opleiding. Denk er daarbij wel aan dat de opleiding een investering is voor een beroep dat je misschien wel de rest van je leven gaat doen. Het kiezen van een opleiding van hoge kwaliteit is daarom veel belangrijker dan het besparen van wat geld. Je verdient het gauw terug doordat je geen herexamens hebt. Een opleiding is een investering voor de toekomst en daarom moet je de opties zorgvuldig overwegen.