Kies een opleiding tot rijinstructeur die bij jou past

Jaarlijks kiezen veel mensen in Nederland ervoor om de opleiding tot rijinstructeur te doen. Het is daarom niet verrassend dat er veel aanbieders van de opleiding zijn. Voor geïnteresseerden kan het daarom nogal lastig zijn om het overzicht te bewaren. Je wilt graag je opleiding volgen bij de beste aanbieder. Alle opleiders zeggen natuurlijk over zichzelf dat ze de beste zijn. Maar uit cijfers van het landelijk exameninstituut IBKI blijkt toch echt dat De VerkeersAcademie het grootste opleidingsinstituut is, maar ook het beste scoort qua slagingspercentages.

Waar je op moet letten als je een opleiding uitkiest
Jouw persoonlijkheid is belangrijk bij het uitkiezen van een aanbieder voor de opleiding tot rijinstructeur. De manier van lesgeven is bij alle aanbieders anders. Welke manier jij fijn vindt is voor een groot deel subjectief. Iedereen leert op een andere manier dus iedereen zal ook een andere mening hebben over een bepaalde manier van opleiden. Toch is er een aantal feiten die je kunnen helpen bij het maken van de keuze die bij jou past. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een opleider die erkend is door de NRTO. De NRTO is de belangenvereniging van professionele opleidingsinstituten. Als een opleider een opleiding van hoge kwaliteit aanbiedt die voldoet aan specifieke voorwaarden dan wordt deze opleider opgenomen in dit register. Het spreekt voor zich dat dat een goed teken is.

Daarnaast is het verstandig om te letten op het slagingspercentage. Daarin kun je teruglezen dat De VerkeersAcademie de hoogste slagingspercentages over 2017 heeft behaald. Een percentage dat tot wel 40% hoger ligt dan elders. Een hoger percentage betekent dat je geen vertraging oploopt en geen of minder geld kwijt bent aan herexamens. Want examenkosten bedragen ongeveer duizend euro.

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een opleider die veel praktijklessen geeft. Het beroep van rijinstructeur vereist veel ervaring en het is belangrijk dat je veel uren maakt tijdens de opleiding. Dat is de reden dat De VerkeersAcademie de rijlessimulator inzet e nook praktijklessen geeft op school voordat je op stage gaat.

De vele redenen om rijinstructeur te worden
Er zijn dan ook genoeg redenen te bedenken waarom iemand een rijinstructeur zou willen worden. Het is een baan met veel variatie en persoonlijk contact. Je hebt geen vaste uren maar kunt in veel gevallen voor een groot deel zelf bepalen wanneer je werkt. Als je houdt van persoonlijk contact, veel vrijheid en flexibiliteit en je leert mensen graag iets, dan is de opleiding tot rijinstructeur iets voor jou.

Lees hier meer over de opleiding tot rijinstructeur.