Is een opleiding rij-instructeur moeilijk?

Heb jij altijd al rij-instructeur willen worden, maar weet je niet zeker of het wel iets voor jou is? Denk je, is dat niet te moeilijk voor mij, misschien kan ik dat wel helemaal niet? Wees niet getreurd. Als jij gemotiveerd bent en bereid bent om goed je best te doen, dan hebben wij alle vertrouwen dat je de opleiding kunt halen.

Iets voor jou?
Ben je wel geïnteresseerd in de opleiding rijinstructeur, maar weet je nog niet zeker of het wel écht iets voor jou is? Dan kun je nu op onze website de test doen of rij-instructeur worden iets voor jou is. De tekst focust zich op vragen over wat jij leuk en belangrijk vindt, en zo komt er een antwoord uit dat écht past bij jou. Als je je dus nog zorgen maakt, omdat je niet weet of je wel bij de opleiding past, dan hoef je simpelweg de test te doen om erachter te komen.

Opleiding te moeilijk?
De opleiding rij-instructeur is niet moeilijk. Wel moet je er veel voor leren: je moet immers alle verkeerstheorie uit je hoofd weten, en bovendien moet je goed kunnen handelen in drukke, onoverzichtelijke verkeerssituaties. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken, want daar is immers de opleiding voor. Omdat je tijdens de opleiding veel zult moeten leren, steken we erg veel tijd in het leuker en makkelijker maken van het studeren. Zo maken we bijvoorbeeld veel gebruik van video’s en animaties. Ook hebben we een rijlessimulator, een erg leuke manier om te weten te komen hoe een rijles nou eigenlijk in zijn werk gaat. Bovendien hebben we een special vragenapp die het leren leuker maakt.

Brochure aanvragen
Weet je zeker dat je de opleiding rij-instructeur wilt doen, maar twijfel je nog naar welke school je wilt? Uiteraard is het kiezen van de juiste school voor jou belangrijk. Gelukkig staan van alle scholen de slagingspercentages online. Zoals je hieronder kunt zien, verschillen deze enorm. De slagingspercentages van de grootste opleiders zijn als volgt:

De Verkeersacademie: 64,3%
Knetemann Opleidingen: 55,7%
Ayat Verkeersschool 48,6%
Firstt: 47,9%
De slagingspercentages verschillen dus enorm van elkaar. En daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over de vraag wáár jij het liefst wilt studeren. De VerkeersAcademie staat met stip bovenaan en is dus verreweg de beste keuze als je snel wilt slagen. Aarzel daarom niet om onze brochure aan te vragen.