IBKI: De VerkeersAcademie is de beste opleider van rijinstructeurs

Het exameninstituut IBKI heeft de slagingspercentages van alle opleidinginstituten die de opleiding tot rijinstructeur mogen verzorgen gepubliceerd. En daaruit blijkt dat De VerkeersAcademie niet alleen het grootste opleidingsinstituut is voor rijinstructeurs, maar ook de beste.

Met een gemiddeld slagingspercentage van 66,5% scoren we tot 50% hoger dan andere bekende aanbieders. Reden voor nieuwssite RijschoolVandaag.nl een paar vragen te stellen aan directeur Gijs Kantelberg.

Gefeliciteerd, je hebt de hoogste slagingspercentages. Als grootste opleider is dat een puike prestatie.

Dank je wel, maar niet ik heb de hoogste slagingspercentages. Wij als De VerkeersAcademie hebben dat voor elkaar gekregen.

Wat is de achtergrond van dat succes?

Al onze docenten. Bijna vier jaar geleden zijn we een andere koers gaan varen. We hadden toen al een internetopleiding tor rijinstructeur. En dat digitale lesmateriaal zijn we ook klassikaal gaan gebruiken. Dat was een hele omslag qua lesvoorbereiding, het geven van lessen en het begeleiden van onze studenten. Het was dus noodzaak om eerst met de docenten een gezamenlijke plan van aanpak te maken. Want je kunt zelf wel overtuigd zijn van een nieuwe manier van lesgeven, maar de docenten zijn vanaf begin af aan betrokken bij de veranderingen. Dat hebben ze allemaal heel goed opgepakt.

Wat is de grootste verandering geweest?

De huiswerkopdrachten worden voorafgaand aan de lessen gegeven. We kunnen daardoor van alle studenten precies zien hoe goed ze welke huiswerkopdrachten hebben gedaan. Want je kunt in een klas wel vragen of iedereen zijn huiswerk heeft gemaakt, maar de helft van de studenten overdrijft als ze zeggen hoeveel moeite ze hebben gedaan om het huiswerk te maken. En omdat we van iedereen exact weten hoe goed ze scoren, kunnen we ook direct op maat extra begeleiding bieden aan studenten, die dat nodig hebben. Dat komt de studieresultaten ten goede.

Het hele interview is hier terug te lezen.