Het juiste moment om vrachtwagenchauffeur te worden

De logistieke sector gaat er steeds verder op vooruit blijkt uit cijfers van het CBR en het nieuwe SRA-rapport. Voor komend jaar verwacht men een toename van 1,5 procent in de omzet. Wat betreft de winststijging ligt de prognose op 3,6 procent. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Dan is dit het juiste moment.

Laagste faillissementen
Waar vier jaar eerder nog 144 bedrijven de deuren gedwongen moesten sluiten, waren dit er in het derde kwartaal van 2016 slechts 47. Hiervan zaten slechts 14 bedrijven in het goederentransportvervoer. Sinds de crisis is dit aantal nog nooit zo laag geweest.

Omzet transport groeit door
De totale omzet bij transport over land is het derde kwartaal ten opzichte van vorig jaar met ruim 3 procent gestegen.

Omzetstijging transport over land
Verhuisbedrijven 9,4 procent
Bus, tram en metro 4,9 procent
Vervoer per spoor 3,5 procent
Goederentransport 2,8 procent
Taxivervoer 1,6 procent

De economische groei houdt aan
De Nederlandse economie ligt in het derde kwartaal 2,4 procent hoger dan is hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De groei komt vooral voort uit het aantal toegenomen investeringen dat dit jaar is gedaan, meer consumptie en het positieve exportsaldo. Er is nu 2,5 jaar kwartaal-op-kwartaal groei.

Vertrouwen transportondernemer neemt toe
Uit een enquête, afgenomen door het CBR, is naar voren gekomen dat transportondernemers aan het begin van het vierde kwartaal opnieuw positief gestemd zijn over de toekomst. Het ondernemersvertrouwen van de transportondernemer is gestegen naar 4,8. Dit is een hogere waarde dan in de voorafgaande vijf jaar het geval was.

Kansen en bedreigingen
Uit het SRA-rapport wordt duidelijk dat circa 60 procent van de transportondernemers vooral mooie kansen ziet in de huidige economische ontwikkelingen binnen de sector. Echter door de toenemende vergrijzing voorzien veel transportondernemers ook de nodige problemen. Ruim 45 procent verwacht dat het lastig gaat worden om straks nog goed opgeleid personeel te vinden. De aanwas van goed opgeleid personeel is op dit moment maar beperkt.

Vrachtwagenchauffeur worden: een uitstekend idee
Wij zijn namens werkgevers uit héél Nederland hard op zoek naar gemotiveerde mensen die graag hun vrachtwagen rijbewijs willen halen. Dankzij onze studiemethoden en intensieve begeleiding tijdens de opleiding tot vrachtwagenchauffeur heb je al binnen 3 maanden je chauffeursdiploma op zak. Daarna kun je als vrachtwagenchauffeur aan de slag. Rij je liever voor jezelf? Haal dan je NIWO-vergunning en kies voor onze opleiding tot transportondernemer. Neem voor meer informatie contact met ons op. We zijn te bereiken op het telefoonnummer 030 – 604 25 14 of per mail op info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.