Het gevarieerde leven van een rijinstructeur

Er zijn genoeg redenen te bedenken om als rijinstructeur aan de slag te gaan. Het werk is erg gevarieerd en je kunt genieten van veel vrijheid. Als je het leuk vindt om anderen iets te leren dan is het beroep van rijinstructeur echt iets voor jou.

Als rijinstructeur werk je niet altijd op dezelfde tijden. Jij bepaalt vaak zelf je werktijden. Dus overdag of een keer een avond of op zaterdag: jij bent baas over je eigen agenda. Je bent flexibel inzetbaar.

Geduldig
Als rijinstructeur moet je ook beschikken over het nodige geduld. Niet elke leerling is even snel en bij sommigen duurt het allemaal net even wat langer. Desondanks moet jij rustig blijven en je instructies duidelijk over blijven brengen. Rijles geven is te vergelijken met het geven van les aan één leerling. Je kunt dus zeer specifiek en persoonsgericht werken. Elke cursist vindt een andere aanpak prettig of heeft problemen met andere onderdelen van het rijden. Als instructeur is het aan jou om zo snel mogelijk te ontdekken wat iemands zwakke punten zijn en op wat voor iemand het beste en snelste leert. Geen dag in het leven van een rijinstructeur is hetzelfde en dat maakt het beroep juist zo leuk.

De opleiding tot rijinstructeur
Je kunt uiteraard niet zomaar aan de slag als rijinstructeur. Zoals hierboven genoemd moet je voldoen aan een aantal kwalificaties. Deze worden je bijgebracht in de basisopleiding tot rijinstructeur. Tijdens de opleiding leer je de fijne kneepjes van het vak. Een groot deel van de opleiding bij De VerkeersAcademie bestaat uit praktijk. Het is dus een echte hands-on opleiding voor mensen die liever niet te veel tijd achter een bureau zitten.

Uiteraard zitten er wel gedeelten bij die voornamelijk uit theorie bestaan, maar De VerkeersAcademie maakt leren leuk.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet je beschikken over een MAVO of VMBO diploma. Daarnaast moet je uiteraard zelf beschikken over een geldig rijbewijs. Als je niet beschikt over de juiste papieren dan is dat geen reden om in paniek te raken. Bij het IBKI kun je geschiktheidstest waarin wordt bepaald of jij geschikt bent om rijinstructeur te worden.

Ben jij op zoek naar een nieuwe toekomst? Kies dan voor werken in de rijschoolbranche en lees alles over de opleiding rijinstructeur.