Groot succes bijscholing `Bromfietsleraar`

Een volle klas, inclusief de projectleider bromfietspraktijkexamen van het CBR, Jan Jansen, en na afloop enthousiaste reacties.

Op 2 april heeft in Nieuwegein de eerste bijscholingstraining `Bromfietspraktijkexamen` plaatsgevonden.
Doordat de invoeringsdatum van de wet twee keer was verschoven, was ook deze training twee keer verzet naar een andere datum.

Groot voordeel was dat door het verzetten de training voor de deelnemers meetelde voor de bijscholing voor rij/instructeurs. De deelnemers sloegen twee vliegen in één klap: én volledig op de hoogte van de eisen van het bromfietspraktijkexamen én een dag theoriebijscholing gevolgd.

De klas was helemaal vol. 16 deelnemers waren er. Vijftien rij-instructeurs en Jan Jansen, projectleider Bromfietspraktijkexamen van het CBR. De wisselwerking tussen de docent Riny Reijbroeck en Jan Jansen werkte uitstekend. Tot volle tevredenheid van de andere deelnemers.

Na afloop waren daarom louter positieve reacties en nam iedereen zijn certificaat `Bromfietsleraar´ mee naar huis.
Het bromfietspraktijkexamen is voor De VerkeersAcademie reden om te pleiten voor herinvoering van het bromfietscertificaat. Deskundigen, waaronder Lauk Woltring, zijn van mening dat lesgeven aan 16 jarigen extra vaardigheden vergt. Een apart certificaat zal ertoe leiden dat specialisten worden opgeleid, waardoor de groep van 16- en 17-jarige bromfietser beter wordt voorbereid op hun toekomst als kwetsbare weggebruikers.