Geen CAO in rijschoolbranche

Wij krijgen veel vragen van mensen die rij-instructeur willen worden. Daarbij zit regelmatig de vraag: “Wat verdient een rij-instructeur?”

En da’s een interessante vraag. Het antwoord is: het salaris van een rij-instructeur verschilt erg per rijschool. Dat komt omdat de rijschoolbranche geen CAO kent. Elke rijschool heeft dus zijn eigen loongebouwtje. Gemiddeld mag je uitgaan van een bruto inkomen van 2200 euro indien je 25 jaar of ouder bent.

Vaak is dat voordeliger dan een franchisecontracten. Want ongeacht franchiseorganisaties ook zeggen: zij kunnen geen minimum aantal leerlingen garanderen. Of het blijkt dat de leerlingen verspreid zijn over een te groot gebied. Je hebt dan geen inkomenszekerheid.

Mocht je een eigen rijschool willen starten, doe dat dan op eigen kracht. Wij helpen je daarbij met praktijkgerichte opleidingen. Eén daarvan is Rijschoolmarketing en die is gratis voor cursisten die de opleiding tot rij-instructeur hebben gevolgd aan De VerkeersAcademie. De andere opleiding is Rijschoolondernemer. Deze ondernemersopleiding duurt twee dagen en is ontwikkeld in samenwerking met Bovag.

Informeer hoe wij je kunnen helpen om je doel te bereiken. Bel ons of stuur een e-mail. Wij helpen je graag.