IBKI doet onderzoek naar mogelijke fraude examenvragen van de opleiding rij-instructeur

Het IBKI is in overleg met de opleidingsverenigingen LBVI en VVB een onderzoek gestart onder de rij-instructeursopleiding naar mogelijke fraude met examenvragen. Reden van het onderzoek is om verschillende signalen na te gaan waarin is aangegeven dat de examenvragen ‘op straat liggen’. Als reactie op de meldingen heeft het IBKI ondertussen het toezicht op de examens aangescherpt.

IBKI
Onder andere Gijs Kantelberg (directeur van De VerkeersAcademie en voorzitter VVB) heeft bij de Centrale Examen Commissie melding gedaan van gesjoemel met examenvragen in het examen voor rij-instructeurs. Naar aanleiding hiervan is het IBKI direct met een onderzoek gestart. Jim Schouten, directeur van het IBKI, zegt hierover het volgende: “Op dit moment is nog niet duidelijk wát er is gebeurd, óf er daadwerkelijk examenvragen ‘op straat liggen’ en wat de oorzaak daarvan zou kunnen zijn. Bij andere signalen bleek het te gaan om zelfgemaakte oefenvragen en niet om examenvragen”.

De VerkeersAcademie
De VerkeersAcademie is erg blij om te zien dat het IBKI de signalen voor fraude serieus neemt en goed heeft opgepakt. “Het zou een kwalijke zaak zijn als de vragen op straat liggen, want dat komt de kwaliteit en het imago van de rijschoolbranche niet alleen niet ten goede. Ook de verkeersveiligheid is in het geding”, aldus Gijs Kantelberg.