Eerste startersdag voor rijscholen

Op maandag 19 september vindt er een uniek rijschoolevent plaats in Nieuwegein. Die dag wordt namelijk voor de eerste keer een Startersdag georganiseerd. De organisatie is in handen van de nieuwssite voor de rijschoolbranche, RijschoolVandaag.nl. Deze Startersdag is gericht op iedereen die van plan is een eigen rijschool te starten of die onlangs een eigen rijschool zijn gestart.

Eerste startersdag voor rijscholen
Een rijschool starten doe je niet zomaar. Er komt veel bij kijken en op internet is er weinig informatie over te vinden. Dat is de reden voor RijschoolVandaag.nl om de locatie van De VerkeersAcademie in Nieuwegein te gebruiken om uitgebreid stil te staan bij alle facetten die horen bij het starten van een eigen rijschool.

Uit het recente verleden is gebleken dat startende rijscholen hulp nodig hebben bij het uitbouwen van hun bedrijf. De rijschoolbranche staat met name door startups in een slecht daglicht. Dat is de reden dat er nu ondersteuning komt voor startende rijscholen.

Door middel van presentaties word je als startende rijschoolhouder geïnformeerd over alle belangrijke zaken. Ook leer je van de fouten die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Programma startersdag voor rijscholen
De presentaties gaan over de volgende onderwerpen:
– welke lesauto kies ik?
– moet ik een lesauto leasen of kopen?
– hoe richt ik mijn lesauto goed in?
– hoe richt ik mijn administratie in?
– welke verzekeringen moet ik hebben?
– hoe bereidt een leerling zich voor op het CBR theorie-examen?
– hoe kun je als startende rijschool toch iedereen theorielessen aanbieden ?
– moet ik lid worden van een belangenvereniging?
– hoe kom ik aan leerlingen?

Bouw je netwerk op
Tussen de presentaties door zijn er netwerksessies. Tijdens deze netwerksessies kun je extra informatie krijgen over onderwerpen die voor jou interessant zijn. Ook ben je in de gelegenheid om te praten met mensen die ervaring hebben in de rijschoolbranche en met andere startende ondernemers. Dat is een leerzame ervaring.

Ook kun je met verschillende lesauto’s van meerdere automerken kennismaken.

Aanmelden doe je zo
Het programma start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De dag is volledig verzorgd voor alle deelnemers. Tussen de middag wordt een lunch geserveerd. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is wel verplicht. Stuur je persoonsgegevens naar info@rijschoolvandaag.nl. Je ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging.

Wil jij de beste start van je eigen rijschool? Of ben je net gestart en kan jouw rijschool nog een duwtje in de juiste richting gebruiken? Meld je dan vandaag nog aan. Er is slechts plaats voor 50 deelnemers. Mail dus direct naar info@rijschoolvandaag.nl