Eerste rijschoolhouders op weg naar erkenning autisme en AD(H)D

Op 9 en 22 februari zijn in Nieuwegein de eerste rij-instructeurs en rijschoolhouders gestart met de opleiding Autisme en AD(H)D in de rijopleiding.

Om erkend rij-instructeur “Autisme en AD(H)D” te worden volgen rij-instructeurs en rijschoolhouders een intensieve opleiding. Deze opleiding bestaat uit een eendaagse basisopleiding, een gevorderden opleiding van 1,5 dag en een intervisie van een halve dag. Erkenning leidt tot vermelding op www.rijles-en-autisme.nl.

Een van de reacties kwam van Rijschool Fred Weber uit Zoetermeer. Hij noemde de basiscursus boeiend en leerzaam en heeft zich direct aangemeld voor de gevorderdentraining.

Autorijschool Kirsten Vinke uit Velp is ook op weg erkend te worden. Zij vond de basiscursus “Autisme en AD(H)D” geweldig leuk en erg leerzaam. Ook zij gaat dit jaar voor de vervolgopleiding.

Theoriebijscholing

Zowel de basiscursus als de gevorderdentraining telt mee als 1 dag theoriebijscholing in het kader van de WRM.

Enkele docenten van De VerkeersAcademie hebben de trainingen ook gevolgd. Zij gaven aan dat als men een bijscholing wil die uitdagend is en diepgang heeft, men niet onder deze opleiding “autisme in de rijles” uitkomt.

Meer informatie vindt u op www.deverkeersacademie.nl/kameleon.