Eerste examens voor docenten

Voor de zomervakantie zijn de docenten van De VerkeersAcademie gestart met de opleiding tot RIS-docent. Donderdag 23 september legden de eerste docenten een examen af.

Eerder heeft u al kunnen lezen dat De VerkeersAcademie iedereen die rij-instructeur worden wil of een eigen rijschool starten wil opgeleid wordt om les te kunnen geven volgens de door het CBR ontwikkelde Rij-opleiding in Stappen. Deze rij-instructeurs presteren beter dan andere rij-instructeurs. Dat blijkt uit de slagingspercentages die 40% hoger liggen. Ook blijkt dat leerlingen van RIS-instructeurs minder vaak betrokken zijn bij ongevallen.

De docenten van De VerkeersAcademie zijn bezig met de opleiding tot RIS-docent. Donderdag 23 september legden de eerste docenten een examen af. Het geven van een praktijkles was de opdracht. Iedere docent heeft tevens een praktijkbegeleiding afgelegd in het kader van hun bijscholing als rij-instructeur.

Op 30 september gaat dezelfde groep al een tweede examen afleggen. De andere groep docenten gaat in oktober de eerste twee examens afleggen. 22 november vindt het laatste examen plaats.