Door drukte rijscholen en CBR zijn examinatoren niet aan te slepen

Vanwege topdrukte lopen de wachttijden bij de rijexamens op. Dat geldt voor de examens voor de auto en ook voor de examens voor vrachtwagen, bus, taxi en trekker. In de helft van de examenplaatsen wordt op dit moment de maximale wachttijd van 7 weken niet gehaald. Het CBR verwacht dat het voorlopig heel druk blijft.

De vraag naar examens groeit nog steeds sterk. We denken dit jaar zelfs een plus van 34.000 examens meer dan 2017, wat ook al een topjaar was. De oorzaak is natuurlijk goed nieuws: onze economie bloeit als nooit tevoren. In de transport en logistiek springen ze om chauffeurs. Tegelijk wordt het steeds gewoner dat 17-jarigen het rijbewijs halen.

CBR komt met eigen rijscholenkiezer
Wat echt helpt is als consumenten kiezen voor een goede rijschool. Het is schrijnend dat ca. 1.500 rijscholen kandidaten naar het auto-examen laten gaan die verre van klaar zijn voor het rijbewijs. 70% van hun kandidaten zakt. En dat terwijl een verhoging van het slagingspercentage met maar enkele procenten (gemiddeld is het nu 50%) een einde betekent aan de langere wachttijden. Daarom blijven we jongeren actief voorlichten over de keuze van een goede rijschool, via social media, onze cbr.rijbewijstips.nl en, binnenkort, een vernieuwde website met een rijschoolkiezer.

Wil jij aan de slag als rijinstructeur?
Word rijinstructeur of begin je eigen rijschool. De rijschoolbranche staat je met open armen op te wachten. Er is genoeg te doen. Dus wil jij een leuke en afwisselende baan? Kun of wil je het werk als vrachtwagenchauffeur niet meer uitvoeren? Ben je net ontslagen? Dan bieden de opleidingen van De VerkeersAcademie je volop nieuwe kansen. Vraag hieronder direct een studiegids aan.