Docenten De VerkeersAcademie in opleiding

Met ingang van de opleidingen van september 2010 verzorgt De VerkeersAcademie als enige in Nederland de opleiding tot rij-instructeur via de methode Rij-opleiding in Stappen. Dit betekent dat de docenten bijgeschoold moeten worden.

Op 20 juli was het zo ver. De eerste groep docenten van De VerkeersAcademie werd omgeschoold tot docent Rij-opleiding in Stappen. Dat het hier geen vrijblijvende omscholing betrof bleek al snel. Docent Riny Reijbroeck vertelde dat iedere docent drie examens af moet leggen.

Iedereen die rij-instructeur wil worden of een eigen rijschool wil starten wordt bij De VerkeersAcademie opgeleid volgens de RIS-methode. Dat is vernieuwend inde branche. Reden om hiertoe over te gaan is dat iedere cursist na de opleiding 40% meer eerste geslaagde leerlingen zal hebben. En die leerlingen blijken ook nog eens 30% minder vaak betrokken te zijn bij een ernstig verkeersongeval.

Dat zijn cijfers die er niet om liegen. De VerkeersAcademie heeft als doel de verkeersveiligheid te verbeteren en draagt daaraan bij door de opleiding tot rij-instructeur te verbeteren.