De week van de primeurs

We lopen graag voorop. Dat heeft twee redenen. Natuurlijk willen we onze studenten optimaal opleiden. Daarnaast zijn we gewoon een soort beroepsgekken. Altijd nieuwsgierig, altijd hongerig. Het is geen werk, het is onze manier van leven.

WRM-T
Zo hadden we de primeur van de eerste instructeursopleiding voor trekkerinstructeurs. Op 7 mei is die gestart in Nieuwegein. Diverse rijscholen hebben instructeurs aangewezen om straks de rijlessen voor het trekkerrijbewijs op zich te gaan nemen. En dan moet je trekkerinstructeur zijn. In de klas die nu gestart is zal de eerste gecertificeerde trekkerinstructeur zitten. Wie o wie zal dat zijn?

E-learning
De leeromgeving is meteen geschikt gemaakt voor e-learning. Nu zijn we al 20 jaar actief met e-learning en nu is het ons ook gelukt om een schitterend product neer te leggen waardoor het mogelijk is om trekkerinstructeur via e-learning te worden. Natuurlijk: de praktijkmodules zijn op een echte trekker. Leren door te doen blijft ons devies.

Tegelijkertijd hebben we e-learning ontwikkeld voor een klant: Transportondernemer. Vijf uitgebreide en zeer interactieve modules zorgen ervoor dat leren leuk wordt. We ontwikkelen e-learning dus voor derden. Ook voor jou?

Nieuwe bijscholingsonderwerpen
Bovenstaande foto is genomen na de allereerste bijscholing in 2009.

Ook deze week hadden we op dit vlak twee primeurs. Op 1 mei werd op locatie en in Nieuwegein de bijscholing “Invullen van een instructievorderingenkaart” gegeven. Een primeur op twee locaties.

En vandaag, 8 mei, hadden we de primeur dat we de bijscholing Eerste Hulp voor rij-instructeurs als eerste mochten verzorgen. Vijftien rij-instructeurs hebben op een praktijkgerichte manier leren handelen in geval van nood in het verkeer.

En we zijn alweer op weg naar de volgende primeur. Nogmaals: het is onze manier van leven.