De VerkeersAcademie leidt allereerste trekkerinstructeurs van Nederland op

Vandaag hebben de eerste twee T-instructeurs in Nederland hun WRM-bevoegdheid gehaald. Martin Nederveen van Verkeersschool Nederveen in Hardinxveld-Giessendam was de allereerste en tien minuten later volgde zijn broer Arjan. Zij werden opgewacht door Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcadamie, waar beiden hun opleiding hebben gevolgd.

Nieuwe kansen
Verkeersschool Nederveen ziet kansen in de nieuwe opleiding. Directeur Ferdy van Well laat weten: “Wij bieden als rijschool alle categorieën aan en nu er een nieuwe categorie bij komt is dat een logische aanvulling. Wij zien veel kansen in dit gebied. In de Alblasserwaard en Noord-Brabant, de gebieden waar wij ons op richten, zitten namelijk veel agrarische bedrijven. En over de aanvragen voor informatie en het aantal leerlingen dat zich reeds heeft aangemeld, zijn wij tevreden.”
Momenteel hebben zich 27 rijscholen en één agrarisch opleiding centrum (een zogeheten AOC) bij het CBR gemeld om les te mogen geven voor het T-rijbewijs dat sinds 1 juli verplicht is. Hiermee is een goede landelijke dekking voor het T-rijbewijs gegarandeerd.