De opleiding transportplanner

Wil je aan de slag als transportplanner? Het is dan slim om een goede opleiding te doen. Wie helemaal zeker wil zijn van zijn kansen op de arbeidsmarkt, doet dat door te kiezen voor de opleiding van De VerkeersAcademie. Dit is immers een opleiding die al meer dan veertig jaar hoog aangeschreven staat. Al sinds 1971 is het dé opleiding waar je als transportplanner alle kanten van het vak tot in de puntjes aangeleerd krijgt. Dit is dan ook een reden waarom de transportsector en de verkeersbranche de opleiding zeer hoog aanschrijven. Dit is belangrijk om te weten.

Alles doorlopen
De opleiding bestaat uit twee delen. Daardoor kan je alle kanten van het vak van transportplanner goed aangeleerd krijgen. Deel 1 staat in het teken van een aantal belangrijke basiszaken. Denk aan vrachtbehandeling, infrastructuur, lading zekeren, milieutechniek en operationeel leidinggeven. Dit zijn allemaal belangrijke zaken om te weten om te zorgen tot perfecte planning. Naast deze kanten van het vak worden ook nog een aantal andere basiszaken behandeld. Deze zijn nodig om een goed begin te kunnen maken aan deel twee. Je doet in deel 1 ook examen. Beide examens zijn van belang om het diploma te kunnen halen.

Het tweede deel
Nadat het eerste deel volledig is afgerond kan aan het tweede en laatste deel van de opleiding begonnen worden. Hier wordt dieper ingegaan op verschillende facetten van het vak transportplanner. Dit gaat dan ook nog meer over planning. Denk bijvoorbeeld aan het belang van voorbereiding van de planning. Ook orderbehandeling op de planning, routeplanning nationaal en internationaal, kostprijsberekening van wegvervoer en documentbeheer voor de transportsector zijn allemaal van belang om mee te nemen. Ook in dit deel zal examen gedaan moeten worden. Dit maakt immers een goede planner. Wie beide delen in goede orde afsluit heeft flinke kansen op de arbeidsmarkt.

De opleiding volgen
De opleiding volgen bij De VerkeersAcademie is altijd mogelijk. De volgende mogelijkheid is de opleiding die begint op 17 mei. Omdat het vak van transportplanner heel veel zekerheid biedt en volgens het UWV een kansberoep is, is het slim om hiervoor in te schrijven. Wie dit doet gaat immers een flink zekere toekomst tegemoet. Dit is natuurlijk wat iedereen voor zichzelf wenst. Daarom is er eigenlijk geen reden om niet op deze kans in te gaan. Wie direct wil profiteren schrijft zich daarom nu direct in. Je kan dan op 17 mei al beginnen.