De mooiste plekken om te bezoeken op zwarte zaterdag

Ze komen er weer aan, de Zwarte Zaterdagen. Dagen waarop half Europa tegen beter weten in vroeg in de auto stapt om voor de files op de vakantiebestemming aan te komen. Normaal zijn er drie zwarte zaterdagen, dit jaar slechts 2. Wij zetten de leukste plekken op een rij om op Zwarte Zaterdag te bezoeken.

Echt druk wordt het op zaterdag 28 juli. Die dag is het de chassé-croisé, als veel juli-gangers terugkomen en de Fransen die in augustus op vakantie gaan vertrekken. Vorig jaar was dit een zwarte zaterdag maar voor 2018 is hij ‘slechts’ als rood aangekondigd. De echte Zwarte Zaterdagen zijn 4 en 11 augustus. En dan is niet hollen, maar stilstaan.

Dat kan tot irritatie leiden. Maar dankzij onderstaande tips wordt Zwarte Zaterdag zowaar een feestje.
De picknicktafel onder een paar naaldbomen bij de BP
Je kunt natuurlijk net zoals ieder jaar je boterhammetjes met zweterige kaas gewoon op de achterbank opeten, maar neem eens een kijkje bij het tankstation! Onder een paar naaldbomen staat een picknicktafel. Als de wind uit het westen komt ruik je het toiletgebouw niet eens.
De middelste rijstrook

Op Zwarte Zaterdag moet je echt even een bezoek brengen aan de middelste rijbaan. Het verkeer rijdt daar veel sneller door dan op je eigen rijstrook! Echt waar. Probeer maar.

Een F1-hotel net over de Belgische grens

Na een lange dag reizen ben je wel toe aan een beetje comfort. Goed nieuws: Ergens net over de grens bij België hebben ze geweldige F1-hotels met een beetje comfort.
De achterbak

Altijd al een keer in de achterbak willen zitten? Dit is je kans. Verruil je comfortabele leven achter het stuur voor een plek achterin, en ervaar hoe de auto achter je er in werkelijkheid uitziet.

De toiletfaciliteiten met een zelfreinigende wc-bril

Genoeg met dat culturele gedoe, op Zwarte Zaterdag moet je af en toe ook gewoon een beetje lol hebben. Bezoek eens de toiletfaciliteit met een zelfreinigende wc-bril! Het kost wat, maar dan kun je je wel heerlijk een dagje uitleven. Bovendien krijg je bij ieder bezoek een bonnetje, en na 50 bonnetjes kun je een gratis kopje automaatkoffie krijgen!
De vluchtstrook

Een Zwarte Zaterdag is eigenlijk niet af zonder een bezoekje aan de vluchtstrook. Zeker als er rook onder je motorkap uitkomt is de exclusieve strook de place to be! Tip: wacht even tot je de ANWB belt, dan kun je eerst nog even lekker op de vangrail zitten en de brandnetels in de berm goed bekijken.

www.despeld.nl
Deze tips zijn opgesteld door De Speld. De Speld is een fantastische site, die het nieuws van de andere kant bekijkt. Als je dan toch stil staat, bezoek dan deze website. Het zal zeker een lach op je gezicht toveren. En temidden van al die chagrijnige mensen om je heen geeft dat een echt vakantiegevoel. Laat die Zwarte Zaterdagen maar komen!

Een fijne vakantie!