Autismeweek: een gratis boek over autisme bij aanmelding voor bijscholing

Deze week is het Internationale Autismeweek. Een uitstekende gelegenheid om je te verdiepen in leerlingen met autisme. En dat kan heel goed met onze erkende bijscholingen op het gebied van autisme en ADHD. Meld je deze week aan voor de bijscholing en ontvang gratis het boek “Autisme in de praktijk” van Ellen Notbohm en Veronica Zysk.

Dit voorjaar organiseren we enkele bijscholingen op het gebied van Autisme en ADHD. Een overzicht daarvan is:

18 mei Vervolgopleiding Autisme en ADHD Nieuwegein
13 juni Basisopleiding Autisme en ADHD Nieuwegein
26 juni Basisopleiding Autisme en ADHD Best
4 juli Basisopleiding Autisme en ADHD Zwolle

Meer informatie
De basisopleiding
Het doel van de basisopleiding is dat je met meer vertrouwen jouw leerlingen tegemoet kunt treden. Rust en duidelijkheid zijn de belangrijkste kernwoorden. Deze opleiding levert je basale kennis op over wat autisme inhoudt en welke concrete gedragingen je tegen kunt komen. Aan de hand van herkenbare, concrete praktijkvoorbeelden worden de meest voorkomende struikelblokken en valkuilen behandeld. Na afronding kun je signalen van overbelasting en overprikkeling bij je leerlingen herkennen en beschik je over stevige handvatten hoe hiermee om te gaan tijdens de rijles. Wat je leert is natuurlijk ook goed inzetbaar bij rijlessen met reguliere leerlingen of leerlingen met andere leerproblemen. In overleg met het CBR is besloten dat deze opleiding ook van toepassing is voor RIS-instructeurs.

De gevorderdenopleiding
Na het doorlopen van de basisopleiding kun je ervoor kiezen om ook de gevorderdentraining te gaan volgen. Hierin gaan we nog dieper in op de aard van de stoornis en de gevolgen voor leerlingen met autisme en ADHD. Je wordt getraind aan de hand van recente theorieën en verklaringsmodellen. Rijinstructeurs die deze training hebben gevolgd en met goed gevolg hebben afgerond, mogen hierna werken met het speciaal door Spectrum Nederland ontwikkeld ‘Autismeprotocol rijles’ en ‘’ADHD-protocol rijles’. Zowel in het ADHD- als autismeprotocol staat in concrete stappen beschreven hoe (volgens welke methodieken) je op maat lesgeeft aan een leerling met autisme of ADHD. Ook AA-examinatoren en Deskundigen Praktische Rijvaardigheid zijn getraind in deze protocollen. Je spreekt dus dezelfde taal. Dit zorgt voor voorspelbaarheid en duidelijkheid bij je leerling en vergroot de kans van slagen aanzienlijk. In overleg met het CBR is besloten dat deze opleiding ook van toepassing is voor RIS-instructeurs.

Aanmelden voor 10 april
Iedereen dich zich voor 10 april aanmeldt voor bovenstaande bijscholing ontvangt op de bijscholingsdag gratis het boek “Autisme in de praktijk”.

Klik hieronder op de button en meld je nu aan.