170 duizend 17-jarigen geslaagd sinds start 2toDrive

Het is ondertussen alweer vijf jaar geleden dat gestart werd met het geven van rijles aan 17-jarigen. Inmiddels is 2toDrive een groot succes te noemen en hebben ruim 170.000 17-jarigen op deze manier hun rijbewijs weten te halen.

Hoger slagingspercentage
Sinds de lancering in 2011 legden in totaal 303.883 leerlingen examen af op deze manier. Van deze groep wisten ruim 170.000 leerlingen te slagen. Dit komt uit op een slagingspercentage van 56 procent. Dit ligt 6 procent hoger dan het gemiddelde slagingspercentage.

Succes
Een mogelijke verklaring voor het succes is dat 17-jarigen steeds sneller volwassen worden. In een interview met Hart van Nederland geeft een rijinstructeur aan dat er twee soorten 17-jarigen bestaan. Aan de ene kant heb je 17-jarigen die al goed weten wat ze willen, aan de andere kant heb je een groep die nog wat onvolwassener is. De groep die meer volwassen in het leven staat is groter.

Sceptisch
Toen 2toDrive vijf jaar geleden werd geïntroduceerd, waren niet alle rijinstructeur meteen enthousiast. Een rijinstructeur zei er toentertijd het volgende over: “Ik ben er niet zo gek van eerlijk gezegd. Laat ze eerst maar een tijdje fietsen, brommen en verkeerdeelnemen. Laat ze als ze 18 zijn maar een keer langskomen voor autorijles.” Maar nu zoveel 17-jarigen slagen is de rijinstructeur een stuk optimistischer geworden. “Ja gelukkig wel ja. De toekomst heeft laten zien dat het toch wel een vooruitgang is geworden. Absoluut goed.”

Bron: RijschoolVandaag