Rijlessimulator
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur / Rijschoolhouder

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Algemene informatie

Rijinstructeur worden? Met het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op de rest. We timmeren al sinds 1971 aan de weg en staan inmiddels hoog aangeschreven binnen de verkeersbranche. Je kunt de opleiding tot rijinstructeur volgen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam en Delft. Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Daarnaast zijn er volop kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wij maken leren makkelijk en leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten.

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk. Zo laten we je bijvoorbeeld regelmatig oefenen in onze rijlessimulator. Je vergaart je kennis niet meer uitsluitend uit boekjes. We laten je de praktijk als het ware spelenderwijs onder de knie krijgen.

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Met deze moderne rijopleiding kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer. Als je dus besluit om bij ons jouw rijinstructeursbevoegdheid te behalen, ben je daarna direct door het CBR erkend om les te mogen geven bij RIS-rijscholen. Een mooi extraatje dat alleen wij bieden.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent. 

De VerkeersAcademie app

Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app (of per e-mail) ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we continu je kennis toetsen. Zo zorgen we ervoor dat je scherp blijft en optimaal presteert tijdens je examens.

Rijlessimulator

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een rijlessimulator. Hiermee kun je praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat je in één keer slaagt! 

LifestyleXperience

Het RTL4-programma LifestyleXperience heeft een reportage gemaakt over De VerkeersAcademie. We zijn hier erg trots op. Je kunt de reportage hieronder terugzien. 

Toelatingseisen

  • Schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma 
  • In het bezit van je rijbewijs B

Geen geldig diploma? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Blended learning Donderdag 19 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Blended learning Zaterdag 16 dec 09.00 - 16.00 uur 7 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 27 jan 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Dagopleiding Dinsdag en donderdag 30 jan 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -                     -             Vanaf 4 maanden
Best
Blended Learning Zaterdag 21 okt 09.00 - 16.00 uur 7 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 3 feb 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Dagopleiding Woensdag en vrijdag 7 feb 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie       -             -  Vanaf 4 maanden
Amsterdam
Dagopleiding Woensdag en vrijdag 11 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 21 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -                 - Vanaf 4 maanden
Zwolle
Blended learning Vrijdag 3 nov 09.00 - 16.00 uur 7 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 10 feb 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Dagopleiding Dinsdag en donderdag 13 feb 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden
Delft
Dagopleiding Dinsdag en Donderdag 17 okt 09:00 - 16:00 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 28 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden

Opleidingskosten

De opleidingskosten zijn inclusief de CBR-erkenning tot RIS-instructeur, de opleiding rijschoolmarketing en al het lesmateriaal. Hetzelfde geldt voor de praktijklessen tijdens fase 3. Je komt niet voor onverwachte uitgaven te staan. 

Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Online studeren 2995 1084
Blended learning 3590 1084
Klassikaal onderwijs  4590  4190* 1084

Betaling in termijnen is mogelijk vanaf 375 euro per maand. De examenkosten dien je tegelijk met het aanvragen van de examens te voldoen. Eventueel kun je gebruik maken van het Nieuwegein Educatief Krediet, waarmee je op een betrouwbare manier je studie kunt financieren. Dat kan al vanaf 49 euro per maand! In sommige gevallen bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering.

*Ontvang 400 euro korting!

Inschrijvingen voor de klassikale opleiding die start in september of oktober ontvangen maar liefst 400 euro korting op hun lesgeld. Dit houdt in dat je geen 4590 euro betaalt, maar slechts 4190 euro. Een mooie korting van bijna 10 procent. Wacht niet te lang met aanmelden, met een klas van maximaal 15 studenten is er maar beperkt plek.

Baanzekerheid als rijinstructeur

Kies je ervoor om rijinstructeur te worden dan ben je verzekerd van werk. Dankzij ons uniek en zeer sterk netwerk zijn wij in staat om je altijd aan een baan te helpen, mocht je hier hulp bij nodig hebben. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinsstructeurs, omdat ze het simpelweg te druk hebben.

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. 

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media